Skip to content

Aseara Brad Pitt a avut o aparitie supriza la Gala Premiilor Cezar. El i-a facut un laudatio regizorului David Fincher care a primit premiul pentru intreaga cariera

Celebrul actor american Brad Pitt a fost invitatul surpriza la ceremonia de decernare a premiilor César de aseara. El a fost present pentru momentul care l-a onorat pe prietenul sau, regizorul si producatorul David Fincher, pentru cariera sa de succes.

“Buna seara, ma numesc Brad Pitt si sunt un supravietuitor al filmelor lui Fincher”, a spus el zambind, facand aluzie la interpretarile sale in trei dintre filmele celebrului regizor in varsta de 60 de ani, care a primit un César onorific la cea de-a 48-a editie a celor mai importante premii cinematografice franceze.

Intampinat cu aplauze si cu o sala in picioare la Teatrul Olympia din Paris, dublul laureat al premiului Oscar si-a descris prietenul ca fiind un regizor perfectionist, afirmand ca „legenda ca poate face 90 de duble pentru aceeasi scena este falsa sau inexacta, pentru ca sunt 92”.

Pitt a trecut de la glume la a asigura ca filmele lui Fincher vorbesc de la sine si ca viata lui s-a schimbat pentru totdeauna in ziua in care, in 1994, a baut o cafea cu Fincher, mai intai surprins de aparitia actorului si apoi vizibil emotionat.

Brad Pitt, Virginie Efira, David Fincher

David Fincher a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar pentru cel mai bun regizor, una dintre ele, in 2008, pentru filmul „The Curious Case of Benjamin Button”, cu Pitt, pe care l-a mai distribuit apoi si in „Seven” (1995) dar si in “Fight Club” (1999).

In Gala Premiilor Cezar 2023, Benoit Magimel a castigat premiul César pentru „cel mai bun actor” cu rolul din „Pacifiction: Tourment sur les Iles” de Albert Serra, iar Virginie Efira a castigat premiul César pentru „cea mai buna actrita” cu rolul din „Revoir Paris” de Alice Winocour.

Premiul César pentru „cel mai bun scenariu original” le-a fost atribuit lui Louis Garrel, Tanguy Viel si Naïla Guiguet pentru „L’Innocent”. Aceasta comedie a fost premiata si la categoria „cea mai buna actrita intr-un rol secundar”.

Trofeul pentru „cea mai buna adaptare” a fost inmanat lui Gilles Marchand si Dominik Moll pentru „La Nuit du 12”, Moll primind si premiul César pentru „cea mai buna regie”.

„La Nuit du 12” este un film politist  care spune povestea unei anchete imposibile. „Am avut sansa in Franta de a avea un public care are o apetenta pentru filmele care sunt in afara drumurilor batute, este o curiozitate pe care trebuie sa o mentinem”, a declarat cineastul pe scena.

„La Nuit du 12” de Dominik Moll a primit alte doua premii: cel pentru „speranta masculina” (Bastien Bouillon) si pentru „cel mai bun sunet” (pentru François Maurel, Olivier Mortier si Luc Thomas).

Citește în continuare