Skip to content

A aparut trailerul pentru remake-ul „Vrajitoarele”. Anne Hathaway, Stanley Tucci si Octavia Spencer au rolurile principale in filmul care va fi lansat de Halloween.

Nostalgia anilor ’90 continua cu un remake dupa un film care, desi nu a avut incasari uriase din cinematografe, a creat un adevarat cult si a devenit o referinta in cultura pop. „Vrajitoarele” (The Witches) a fost lansat in 1990 cu Anjelica Houston in rolul principal.

Noua versiune a filmului bazat pe cartea scrisa de Roald Dahl o are in rolul principal pe Anne Hathaway. Este o surpriza pentru fanii lui Hathaway care este cunoscuta pentru rolurile de „zana buna” pe care le-a jucat in trecut, de la „Ella Enchanted la „Princess Diaries” sau „Alice in Wonderland”.

Scenariul noului film „Vrajitoarele” va fi mai profund inspirat din textul original scris de Dahl in 1973 fata de productia din anii ’90.

Filmul regizat de Robert Zemeckis si distribuit de Warner Bros spune povestea unui baietel de 7 ani care ajunge, din intamplare, la congresul vrajitoarelor care vor sa transforme copiii in soareci.

Scenariul respecta intocmai cartea lui Dahl, fiind adaptat de Zemeckis, Kenya Barris, si Guillermo del Toro. Puteti urmari trailerul mai jos.

Filmul era planuit sa fie lansat de Halloween (finalul lunii octombrie) cand americanii sunt mari consumatori de filme cu vrajitoare. Din cauza pandemiei, va fi disponibil pe 28 octombrie in SUA direct pe serviciul streaming HBO Max. In restul lumii, va fi lansat in cinematografe.

In noul „Vrajitoarele”, Hathaway este „Marea Vrajitoare”, Stanley Tucci este majordomul hotelului, Octavia Spencer este bunica micului Bruno iar Chris Rock si-a imprumutat vocea naratorului care spune povestea din perspectiva copilului.

Transformarea spectaculoasa a lui Hathaway in vrajitoarea monstruoasa a fost realizata atat cu ajutorul echipei de machiaj, par, costume care au adaugat simboluri tipice personajelor negative dar si prin efecte CGI de ultima generatie.

Costumele au fost create de Joanna Johnston, nominalizata la Oscar pentru „Lincoln” al lui Steven Spielberg si „Allied” al lui Zemeckis. De-a lungul carierei a lucrat la 11 filme regizate de Zemeckis si la sapte semnate de Spielberg.

Departamentul de machiaj si par a avut peste 30 de artisti implicati, inclusiv Paula Price care s-a ocupat strict de aparitia lui Anne Hathaway.

Filmarile au avut loc in mai si iunie 2019 in Alabama, Georgia, la Studiourile Warner Bros din Marea Britanie si langa Virginia Water Lake din Surrey, Anglia. Coloana sonora a fost compusa de Alan Silvestri, un colaborator frecvent al lui Zemeckis.

Robert Zemeckis a regizat o parte din filmele-cult ale anilor ’80 si ’90, de la franciza „Back to the future” la „Forest Gump” si „Death Becomes Her’.

Regizorul american nascut in 1952 in Illinois este cunoscut drept creatorul trilogiei „Inapoi in viitor” care a strans peste un miliard de dolari din box office intre 1985 si 1990. Printre filmele pe care le-a regizat se numara „Who Framed Roger Rabbit”, „The Polar Express”, „A Christmas Carol” (2009), Beowulf, „Welcome to Marwen” si „Forest Gump” care i-a adus un trofeu Oscar si un Glob de Aur pentru Regie.

Zemeckis a scris istorie in Hollywood prin folosirea efectelor speciale in majoritatea productiilor sale. A dezvoltat noi moduri de a crea filmele si de a transforma secventele realiste in fantasy, a lucrat indeaproape cu echipele de specialisti in CGI pe care le-a dezvoltat inca de la finalul anilor ’80. De-a lungul timpului, filmele pe care le-a scris si le-a regizat au strans 36 de nominalizari la Oscar si au castigat 11 trofee, cele mai multe fiind pentru „Cele mai bune efecte speciale”.

In prezent, lucreaza la live-action-ul Pinnochio pe care il regizeaza pentru Disney. Unul dintre prietenii si colaboratorii frecventi, Tom Hanks, este in discutii pentru a-l juca pe Geppetto.

Citește în continuare