Skip to content

Exclusiv. Travis Fimmel (Vikings, Raised by wolves): „Am fost la o intâlnire cu Ridley Scott in LA si avea trasate si machetate deja toate scenele. Si doar privind acele storyboard-uri erai captivat”

Un nou serial SF HBO, Raised by wolves, de Ridley Scott, a inceput sa fie difuzat din  4 septembrie pe HBO GO.

Doi androizi au sarcina de a creste copii umani pe o planeta misterioasa. Colonia de oameni devine din ce in ce mai infloritoare, dar ajunge in pericol sa fie distrusa de diferente religioase, iar androizii descopera incet, incet ce consecinte pot avea incercarile lor de a controla crezurile oamenilor.

Mama, un android cu un trecut secret programat sa aiba grija de copii umani, este interpretata de Amanda Collin (A Conspiracy of Faith), iar tatal, un android foarte devotat atât mamei, cât si copiilor umani este jucat de Abubakar Salim (Fortitude). Celelalte roluri principale sunt interpretate de: Travis Fimmel (Vikings) care este Marcus, un soldat carismatic care a fugit de pe Pamânt, Niamh Algar (Calm with Horses) este Sue, medic, sotia lui Marcus, Winta McGrath (Red Dog: True Blue) este Campion, un baiat in vârsta de 12 ani, Matias Varela (Narcos) este Lucius, un soldat loial, cu o inima mare. Din distributie mai fac parte: Felix Jamieson (Game of Thrones), Ethan Hazzard (The Long Song, Damned), Jordan Loughran (The Infiltrator, Emerald City), Aasiya Shah (Call the Midwife, Unforgotten) si Ivy Wong (Star Wars: Rogue One, Maleficent 2).

Ridley Scott regizeaza si este producator executiv al serialului, iar apreciatul scenarist Aaron Guzikowski (Prisoners) a creat serialul cu 10 episoade si este scenarist si showrunner.

Prin amabilitatea HBO Romania, intram putin in culisele serialului Raised by wolves  alaturi Travis Fimmel (Marcus) si Niamh Algar (Sue)

Cine sunt Marcus si Sue? Care este relatia dintre ei, atunci când facem cunostinta cu ei in serial?

Travis Fimmel: Cred ca Marcus si Sue au avut o relatie co-dependenta inaintea evenimentelor pe care le vedem prezentate in serial. Pe Pâmânt fusesera impreuna multa vreme, aveau nevoie unul de celalalt pentru a supravietui. Când ajung pe aceasta noua planeta si se confrunta cu situatii noi, relatia lor e pusa la incercare. Sue nu mai e atât de placuta si atenta cu Marcus, iar el se simte tradat.  

Niamh Algar: E interesant ca vezi lucrurile asa. Privitorul e aruncat direct in mijlocul relatiei lor, iar povestea acesteia se dezvaluie treptat, pe parcursul serialului, ceea ce e foarte amuzant. E vorba de o relatie ca oricare alta: complexa si pe alocuri toxica, dar intre ei e o dragoste puternica, o conexiune speciala care-i tine impreuna.

Ridley Scott nu oboseste niciodata, imaginatia lui nu se opreste. Am fost la o intâlnire cu el in LA si avea trasate si machetate deja toate scenele. Si doar privind acele storyboard-uri erai captivat. Si-a adus aparatul de ras si mi-a spus ca l-a folosit ca inspiratie pentru design-un lander-ului, una din navele din serial. Modul lui de a gândi este unic, totul e fresh, nu e genul de om care copiaza ceva.

Cum v-ati pregatit pentru aceste roluri?

NA: Travis s-a tuns, de exemplu. A venit cu chica, probabil si-a t

aiat parul cu o lingura sau ceva de genul asta. Si atunci si-a dat seama cum e personajul.

TF: E treaba noastra sa ne asiguram ca publicul empatizeaza cu noi si se gândeste la personaje, le ofera scopuri, intelegere sau justificari. Suntem foarte norocosi sa facem parte din aceasta lume creata de Ridley. E ceva ce, din punct de vedere vizual, nu s-a mai vazut niciodata la TV.

Ridley Scott a creat unele dintre cele mai iconice lumi SF. Cum a fost colaborarea cu el?

TF: Nu oboseste niciodata, imaginatia lui nu se opreste. Am fost la o intâlnire cu el in LA si avea trasate si machetate deja toate scenele. Si doar privind acele storyboard-uri erai captivat. Si-a adus aparatul de ras si mi-a spus ca l-a folosit ca inspiratie pentru design-un lander-ului, una din navele din serial. Modul lui de a gândi este unic, totul e fresh, nu e genul de om care copiaza ceva.

NA: Am visat multa vreme sa ajung sa lucrez cu Ridley Scott, sunt o mare admiratoare a operelor lui. Am crescut la tara si, in copilarie – Travis o sa râda când aude asta – aveam doi ponei. Unul se numea GI Jane si celalalt Maximus. Atât de mult imi placeau personajele pe care le crease Ridley Scott. Reuseste sa contureze personaje feminine iconice si puternice, in special in SF.  Sa fiu una din acele femei puternice create de el si un astfel de personaj in serial, asta e motivul pentru care m-am apucat de actorie.  Personajele din serial nu sunt perfecte, ci sunt complexe si cu defecte. El nu creeaza niciodata un personaj bidimensional.

TF: Ridley e un tip extrem de modest. La un moment dat pe platou erau vreo 40°C, iar el si un prieten bun de-ai mei, un irlandez pe nume Ray care e asistent principal la toate filmele lui, se acopereau de soarele foarte puternic. Aveau esarfe, ochelari, protejati cât se poate. Când ne-am intors in seara aceea la hotel si am stat la un pahar, si-a ridicat mâinile si atunci am vazut ca erau, de fapt arse. Nu mai vazusem niciodata asa ceva. Nu-si ferise mâinile.

Sa citesti o poveste in care doi androizi au sarcina de a creste copiii unor oameni mi se pare interesant. In viziunea mea, androizii devin mult mai umani in actiunile lor decât o fac oamenii. Si toate intrebarile pe care le ridica scenariul sunt importante. La baza lor ai intrebari simple: ce este, ce formeaza o familie si inseamna sa fii om.

Ce vi s-a parut cel mai interesant la scenariu, atunci când l-ati citit prima data?

NA: Sa citesti o poveste in care doi androizi au sarcina de a creste copiii unor oameni mi se pare interesant. In viziunea mea, androizii devin mult mai umani in actiunile lor decât o fac oamenii. Si toate intrebarile pe care le ridica scenariul sunt importante. La baza lor ai intrebari simple: ce este, ce formeaza o familie si inseamna sa fii om.

TF: E fascinant. Robotii devin mai umani, iar oamenii se transforma in animale. E foarte trist si asta cred ca se intâmpla peste tot in lumea noastra, mereu.

Cum ati ajuns sa jucati aceste roluri?

TF: Am fost foarte norocos. Nu mi s-a intâmplat niciodata asa ceva, am avut o intâlnire cu Ridley, in care am stat de vorba cam o ora si jumatate si am primit rolul. L-am cam imbatat.

NA: La mine a fost altfel. Agentul meu mi-a obtinut o auditie si am stiut pe loc ca vor sa vada reprezentarea fizica a acelui personaj. Am experienta in box, asa ca m-am dus la sala si am filmat câteva cadre. Nu stiu daca a contribuit la alegerea mea pentru acest rol, dar imi place sa sa cred ca a fost un element important.

TF: Probabil s-a temut ca o sa-l iei la bataie ?

Cum a fost când ati pasit prima data pe platourile de filmare?

NA: Cred ca unul din cele mai coplesitoare momente a fost când ne aflam in interiorul Arcei. Vizual, aminteste de Alien, cumva. Iar lumea de-afara e atât de contrastanta. E un serial incredibil vizual, in continua schimbare. 

TF: Uneori nu puteai sa-ti dai seama ce era parte din platou si ce nu. Veneai la filmare si iti dadeai seama ca totul era minunat. Eforturile si planificarea pentru design la fiecare set m-au dat pe spate.  

Cum vi s-a parut peisajul din Africa de Sud?

TF: Am filmat mult intr-o podgorie, la o ferma. Era un loc absolut fantastic. Atunci când ploua vedeam cascade in munti, erau animale peste tot. A fost o experienta magica.

NA: Aveam alaturi de noi profesionisti care se ocupau de animale pe platou. La un moment dat s-au oprit filmarile vreo 10 minute pentru ca o familie de babuini a decis sa coboare din munti sa ne faca o vizita. Eram pe teritoriul lor, evident. Asa ca au aruncat o privire, au inspectat locul si si-au luat talpasita. A fost ireal.

Care au fost cele mai memorabile experiente, lucrând la acest serial?

TF: A fost o placere, dar pentru mine, copiii sunt cei care au facut totul atât de distractiv si de interesant. Sunt foarte talentati. Lumea zice mereu cât e de greu sa filmezi cu animale si copii, dar mie asta imi place cel mai mult, e partea mea favorita.

NA: Cred ca tocmai ajungeam pe platou unde se aflau ramasitele Arcei. Ne aflam pe un platou, sus in munti, si aveam aceasta vedere panoramica a intregului set. Era absolut fantastic sa stai acolo si sa vezi dimensiunile acestei productii monumentale in care urmeaza sa intri.

Puteti urmari Raised by wolves pe HBO GO, aici

Citește în continuare