Skip to content

Trei sosuri pentru paste care se prepara rapid cu legume de vara.

O cina cu paste poate iesi din rutina obisnuita cu o reteta potrivita, dar si cu relaxarea ca pregatesti ceva foarte gustos care se face repede.

E insa foarte important sa respectati cateva lucruri in pregatirea/ fierberea pastelor:  fierbeti pastele intr-o cantitate mare de apa clocotita cu sare pentru a evita lipirea acestora; ca sa obtineti paste „al dente”, cel mai simplu mod in care puteti controla acest lucru este lasandu-le sa fiarba cu 2 minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj pentru preparare; scurgeti apa in care au fiert si nu le treceti prin apa rece decat daca urmeaza a le conumati reci, in salata.

Combinati-le cu sosul si lasati-le pret de cateva minute sa se gateasca impreuna pentru a-si imprumuta gusturile

Paste cu mazare si ricotta este o reteta e foarte simpla si e o solutie foarte eleganta sa folositi mazarea congelata care are multe vitamine.

Aveti nevoie pentru sosul cu boabe de mazare de un sfert de ceasca de ulei de masline, o jumatate de ceapa galbena tocata, un catel de usturoi, 2 cesti de boabe de mazare congelata, sare.

Se soteaza ceapa cu usturoiul in uleiul de masline pentru 30 de secunde, se adauga boabele de mazare care stau pe foc 2-3 minute pana se gatesc si devin moi. Intreaga compozitie se pune intr-un bender si se transforma intr-un sos gros.

Pastele de preferabil scurte, se fierb impreuna cu inca o ceasca de boabe de mazare, cu cateva felii de lamaie. Dupa ce s-au fiert se adauga o ceasca de ricotta, putin ulei de masline, sare si piper. Apoi se toarna peste ele sosul de mazare.

Pesto ala trapanese e o reteta siciliana care a fost creata pentru a adauga noi arome pe langa busuioc in mancarea traditionala, pentru o savoare in plus.

Food and Wine Digital: Pesto Alla Trapanese Photography : Caitlin Bensel, Food Styling: Emily Nabors Hall, Prop Styling: lindsey Lower

E perfecta pentru zilele de vara pentru ca aduce aromele si vitaminele din roiile proaspete, usturoi, alune prajite si parmesan.

Aveti nevoie de o jumatate de ceasca de alune decojite, prajite, de un catel de usturoi, doua cesti de rosii taiate in 4, 20 de frunze de busuioc, o jumatate de ceasca de ulei de masline, o ceasca de parmesan ras

Alunele si usturoiul se pun intr-un blender pana se tranforma intr-un praf crocant. Se adauga apoi restul ingredientelor si se amesteca cu blenderul pana sunt combinate perfect. Parmezanul se adauga la sfarsit dupa ce sosul a fost adaugat peste paste. Adaugati sare daca simtiti nevoia, desi rosiile in mod natural au sare.

Se mananca cu paste scurte care au fost fierte aldente.

Paste cu dovlecei si rosii coapte e o reteta foarte simpla care e plina de savoare si poate fi pregatita cu legume de sezon

Aveti nevoie de 3 dovlecei zucchini, 3 catei de usturoi, 500 g de rosii prunisoare, 500 g de paste, 25 g de parmezan ras, 5 linguri de ulei de masline, sare, piper, patrunjel proaspat.

Taiati dovleceii si rosiile cu grosimea de un centimetru, maruntiti usturoiul si asezati-le intr-o tava pe o foaie de copt, adaugati uleiul de masline, sare si piper si lasati-le in cuptor la 220 grade pentru 20 de minute.

Intre timp fierbeti pastele si, cand sunt gata, amestecati-le cu legumele coapte si o lingura de ulei de masline, apoi presarati patrunjel.

Citește în continuare