Skip to content

Pe 10 mai va fi expus Tronul regilor României la Muzeul National de Arta al României,dupa mai bine de 70 de ani. Tronul, Sala Tronului, Sufrageria Regala si Scara Voievozilor pot fi vizitate, gratuit, in intervalul orar 10 – 18.

Cu ocazia Zilei Regalitatii, luni, 10 mai 2021, Muzeul National de Arta al României deschide Sala Tronului si prezinta publiculuitronul Regelui Carol I al României, pentru prima data dupa mai bine de 70 de ani.

Gratie unui parteneriat dintre MNAR si Muzeul Golesti, piesa de mobilier poate fi admirata in Sala Tronului a fostului Palat Regal, amplasat pe estrada de trei trepte, asa cum a fost intotdeauna pozitionat.

Celebram astfel Ziua Regalitatii  printr-un dublu act simbolic: deschiderea Spatiilor Istorice cu acces gratuit catre public si expunerea tronului Regelui Carol I.

Tronul si Spatiile Istorice, respectiv  Sala Tronului, Sufrageria Regala si Scara Voievozilor pot fi vizitate luni, 10 mai 2021, gratuit, in intervalul orar 10 – 18.

Odata ce România a fost proclamata Regat, au fost confectionate doua tronuri, pentru cei doi suverani ai tarii, Regele Carol I si Regina Elisabeta.

Tronurile au fost confectionate din lemn aurit si ornate cu pietre pretioase, pe spatar fiind reprezentate cifrele cuplului regal – Carol I si Elisabeta, realizate in bronz poleit si aplicate pe placi de onix algerian.

Cele doua tronuri au fost folosite intre anii 1885 si 1947, de catre toti monarhii României.

Dupa abdicarea Regelui Mihai I toate bunurile Casei Regale au fost transferate catre diverse institutii din tara, tronul de fata ajungând sa fie expus in Salonul de Iarna al conacului familiei Golestilor – Muzeul Golesti din judesul Arges.

Familia Regala a Romaniei sa va afla pe 10 mai la Castelul avarsin care esste deschis si pentru public, se poate vizita toata vara, tot ce trebuie sa faceti este a trimiteti un email ca sa va anuntati vizita. Detalii aici.

Iar pentru bucuresteni este dechis in continuare un tur al  Palatului Elisabeta care va introduce in lumea regalitatii si in stilul de viata al Regelui Mihai, care a fost un reper de moralitate si modestie pentru tara noastra.

Citește în continuare