Skip to content

Trucuri usoare de curatare a ustensilelor si produselor de machiaj

Ustensilele sunt cele care ne fac viata mai usoara atunci cand dorim sa ne infrumusetam indiferent de ocazie, insa un detaliu important este igiena acestora si frecventa care ne este propusa sa o practicam. Germenii se pot strecura cu usurinta atat pe produsele de machiaj, cat si pe ustensilele folosite. O regula de urmat in ceea ce priveste igiena produselor de machiat consta in curatarea acestora la cateva saptamani, iar a accesoriilor o data pe saptamana.

Va recomandam sa puneti accentul asupra procesului de igienizare atunci cand vine vorba de bureti si aplicatoare

Majoritatea periilor de machiaj sunt confectionate din peri sintetici sau naturali, iar pentru o aplicare optima si obtinerea culorilor dorite este important sa le curatati saptamanal. Acest lucru mentine parul moale si impiedica acumularea produselor de machiaj la baza pensulelor. In ceea ce priveste produsele de machiaj este recomandata curatarea acestora o data la trei saptamani, insa daca cineva doreste sa incerce un produs din kit-ul vostru va recomandam sa il igienizati dupa utilizare.

Curatarea si igienizarea instrumentelor de machiaj sunt esentiale pentru sanatatea noastra si sanatatea produselor. O ora din timpul vostru este suficienta pentru o curatare minutioasa a acestora, iar pentru a va usura munca va recomandam sapunul solid de la Beautyblender, care vine insotit de un accesoriu gumat cu ajutorul caruia puteti indeparta murdaria. Produsul nu contine parfum, sulfati, parabeni sau alte substante chimice care v-ar putea afecta ulterior pielea. O alternativa pe termen scurt pentru a curata pensulele imediat dupa utilizare sunt spray-urile de curatare pe baza de alcool pe care le puteti gasi la diferite branduri precum Sephora, MAC Cosmetics sau BeautySoClean.

Pentru a va igieniza produsele de machiaj aveti nevoie de 70% alcool izopropilic pe care il veti pulveriza de la distanta pe suprafata acestora

Cand igienizati rujul, pulverizati produsul cu alcool izopropilic si apoi incercati sa il stergeti usor cu un disc demachiant curat. In ceea ce priveste creioanele de buze si de ochi asigurati-va inainte de utilizare sa le ascutiti. Insa cand vine vorba de mascara, pentru a evita pulverizarea alcoolului, cand in vedere ca zona ochilor este extrem de delicata, putei opta pentru periute de unica folosinta pe care le puteti achizitiona de pe platformele cu produse cosmetice. Acest lucru ajuta la evitarea oricarui tip de infectii care pot provoca mancarime, roseata si umflare in jurul ochilor, acolo unde pielea este foarte sensibila. O alternativa de curatare rapida pentru aceste produse sunt servetelele dezinfectante de la Beautysoclean.

Pentru produsele solide sau prafoase cum ar fi pudra, fardurile de pleoape sau obraz va recomandam sa pulverizati alcool izopropilic de la distanta si sa il lasati sa se disperseze. Nu atingeti suprafata acestora cu degetele deoarece le veti contamina din nou. Evitati de asemenea sa bagati degetele in produsele lichide pentru ca acest lucru poate determina schimbarea proprietatilor ingredientelor. Spre exemplu pentru aplicarea fondului de ten puteti opta pentru buretei de unica folosinta daca nu aveti in kitul vostru un beautyblender sau o pensula speciala de aplicare a acestuia.

Citește în continuare