Skip to content

Trupa Metallica doneaza 250.000 de euro pentru initiativa #NoiFacemUnSpital

  • Contributia este inspirata de viziunea Mastercard, de a crea un viitor mai bun, in Romania.
  • Anuntul a fost facut pe 14 august, in ziua concertului desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti

Bucuresti, 14 august. Astazi, 14 august, Fundatia All Within My Hands, fondata de Metallica, a anuntat o donatie de 250.000 de euro pentru initiativa Asociatiei Daruieste Viata, #NoiFacemUnSpital. Alaturi de propria contributie in valoare de 50.000 de euro, legendara trupa americana de heavy metal a directionat suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucuresti, asigurata de Mastercard si BCR.

Anuntul a fost facut in ziua concertului Metallica, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, parte din turneul trupei in Europa din acest an, WorldWired Tour 2019. Inspirata de donatia Mastercard, de 1.000.000 euro pentru proiectul Daruieste Viata, din cursul acestui an, contributia trupei se va adauga la fondurile destinate dotarii primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania cu cele mai noi tehnologii si echipamente medicale.

„Donatia membrilor trupei Metallica are o semnificatie speciala pentru proiectul nostru. Pe de-o parte, muzica lor reuseste sa inspire milioane de romani si, in acelasi timp, foarte multi dintre acestia sunt inspirati sa contribuie la infiintarea primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer o sansa la viata. Pe de alta parte, donatia din partea Mastercard, care a oferit un milion de euro pentru initiativa #NoiFacemUnSpital, a motivat Metallica sa adere la cauza noastra. Suntem recunoscatori tuturor celor care fac posibil acest proiect”, a spus Carmen Uscatu, Presedinte Asociatia Daruieste Viata.

„In urma cu cateva luni, am anuntat ca Mastercard devine partenerul de inovatie al Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, facilitand dotarea acestuia cu aparatura medicala si tehnologii de ultima generatie, prin activitatile, campaniile si parteneriatele desfasurate. Astazi, Metallica, o trupa care inspira miliarde de oameni din toata lumea, s-a alaturat demersului nostru si a inceput ceva de nepretuit. Pentru mine, astazi este despre a crede, din nou, ca poti reusi sa realizezi ce iti propui si ca nu exista visuri imposibile. Si despre a-ti uni fortele cu cei care cred, la randul lor, intr-o cauza precum aceasta. In rest, <<Nothing else matters>>”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania, sponsor al concertului oferit de Metallica.

„Metallica este starea de spirit a mai multor generatii care au decis sa fie ele insele: increzatoare sa se exprime libere, deschise catre lume, gata sa invinga orice limite. Generatiile Metallica si-au vazut acum idolii dintotdeauna daruind inapoi increderea si speranta. Si nu oricum, ci catre oamenii minunati din Asociatia Daruieste Viata, adevarate modele de staruinta, rezilienta in a depasi, asemenea lor, orice bariere. Pe toti ne inspira sa gandim dincolo de aparente, sa lucram impreuna si sa credem mereu in puterea comunitatii de a gasi resurse pentru binele comun. Este o onoare sa le fim alaturi”, a spus Sergiu Manea, CEO BCR, sponsor, alaturi de Mastercard, al concertului Metallica din Bucuresti.
Cu aproape 40 de ani de existenta, Metallica este una dintre cele mai de succes trupe comerciale din toate timpurile, cu 9 Trofee Grammy in palmares dint-un total de 23 de nominalizari. Formatia de heavy metal s-a implicat constant in sustinerea unor cauze sociale majore, precum lupta impotriva foametei sau educatia fortei de munca, iar noaptea trecuta, Metallica si-a continuat misiunea prin sprijinul acordat sansei la viata si pentru un viitor mai bun, de aceasta data, in Romania.

# # #
Despre Mastercard
Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie in industria globala de plati. Operam cea mai rapida retea de procesare a platilor din lume, oferind un liant intre consumatori, institutii financiare, comercianti, autoritati si companii din peste 210 tari si teritorii. Produsele si solutiile Mastercard fac activitatile zilnice de comert – cum ar fi cumparaturile, calatoriile, derularea unei afaceri sau managementul finantelor – mai simple, mai sigure si mai eficiente pentru toata lumea. Urmariti-ne pe Twitter: participati la discutiile de pe blogul Beyond the Transaction si inregistrati-va pentru cele mai noi stiri.

Despre Banca Comerciala Romana
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR ofera o gama completa de produse si servicii financiare, printr-o retea de 21 de centre de afaceri si 22 de birouri mobile dedicate companiilor si 482 de unitati retail situate in majoritatea oraselor din tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 in Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR dispunand de cea mai mare retea nationala de bancomate – 2.000 de bancomate, 16.750 POS-uri si servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking si E-commerce.

Despre Daruieste Viata
Asociatia Daruieste Viata a fost fondata in 2012 de Carmen USCATU si Oana GHEORGHIU. De atunci, a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer in relatia cu Autoritatile, a modernizat mai multe sectii de oncologie din tara (Brasov, Timisoara, Cluj, Bucuresti) si a demarat cel mai mai proiect de implicare sociala din ultimii ani: constructia si intretinerea Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania. In prezent, peste 260.000 de persoane fizice si peste 1.700 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital. Mai multe detalii: www.daruiesteviata.ro si [email protected] prin platforma de fundraising: www.bursadefericire.ro.     

Citește în continuare