Skip to content

Un castel din Portugalia din secolul al XIX-lea poate fi inchiriat de grupuri la un pret de 50 de euro de persoana.

Castelul Santa Marta de Portuzelo se afla in districtul Portuzelo, la 40 de minute de Porto, si este unul dintre cele mai speciale locuri din zona rurala din nordul Portugaliei. Recent, a inceput sa fie o atractie turistica populara dupa ce a fost oferit spre cazare prin intermediul platformei Airbnb.

Spatiul este ideal pentru familii si grupuri mari si este inconjurat de natura, astfel ca multi dintre turisti il inchiriaza pentru o vacanta inedita la tara, intr-un loc linistit aproape de Oceanul Atlantic. Peisajul din jurul castelului este caracterizat de drumuri vechi pavate cu piatra, cladiri istorice si vegetatie bogata.

Castelul poate fi inchiriat prin Airbnb la un pret de 800 de euro pe noapte pentru un grup de 16 persoane, insa impartit pretul este de 50 de euro de persoana.

Rezervarile pentru cazare pot fi realizat pe o perioada de minim 3 nopti, iar gazdele asigura tot confortul si asistenta necesara pentru o vacanta unica, de neuitat. Sunt acceptate animalele de companie si exista spatii amenajate pentru cei mici. Disponibilitatea cazarii poate fi verificata aici.  

Castelul a fost construit in secolul al XIX-lea in stil neomanuelin, specific pentru Portugalia si este decorat atat cu elemente neoromanice, cat si neogotice.

Domeniul Portuzelo a apartinut familiei nobiliare Pereira da Cunha, iar constructia castelului a fost realizata prin ambitiile lui António Pereira da Cunha e Castro Lobo, poet si membru proeminent al familiei. Finalizat in 1853, a fost inspirat dintr-o calatorie in Bavaria a acestuia, astfel anumite ornamente sunt asemanatoare cu cele din spatiul germanic de secol al XIX-lea.

Castelul are un plan dreptunghiular cu doua nivele si un turn central ce imbina elementele stilului neomanuelin cu cele neogotice.

Cu o suprafata de peste 2.000 de metri patrati, castelul este impartit in 12 dormitoare generoase, 3 camere de zi, doua sali de mese, o bucatarie imensa si o capela pentru ceremonii religioase.

Sarmul castelului este redat de decorul din piatra masiva care ii ofera o nota rustica iar gradinile exotice se intind pe o suprafata de peste 17.000 de metri patrati si gazduiesc diverse zone amenajate pentru sport si relaxare, fantani de secol al XVI-lea, cat si o piscina pusa la dispozitia oaspetilor. 

Dormitoarele sunt impartite pe tematici inspirate de diverse regiuni ale Portugaliei, precum Lisabona, Viana sau Faro si ofera toate facilitatile. De la etajul castelului vizitatorii pot vedea raul Lima si oceanul Atlantic printre arbori precum maslinul, portocalul, lamaiul, palmierul sau ficusul. Accesul la castel se face printr-un drum pavat cu piatra portugheza de secol al XIV-lea. 

Citește în continuare