Skip to content

Un hotel din Laponia (Suedia) reinterpreteaza convietuirea cu fauna salbatica. De la case in copac la o unitate de cazare sub forma de cuiburi de pasari, Treehotel este disponibil de la 1200 dolari/noapte

Treehotel este un complex cu diverse tipuri de cazari, unde natura, valorile ecologice, confortul si designul modern sunt combinate pentru o aventura captivanta. Complexul de cladiri se afla in Laponia (Suedia), iar privelistea spectaculoasa asupra naturii se face din camere separate, unice, izolate si confortabile, in copaci. Mai mult, din septembrie pana in martie exista sansa de a vedea aurora boreala.

Cea mai spectaculoasa cazare este Biosfera, o cladire suprarealista, din sticla, cu o fatada care contine 340 de cuiburi de pasari.

Prin acest proiect, Treehotel isi propune sa scada spirala descendenta a populatiei de pasari din padurile suedeze si, in schimb, sa consolideze biosfera si habitatul natural. Vizitatorii au acces la o terasa pe acoperis care ofera o vedere de 360 ​​de grade asupra padurii.

Biosfera este accesata printr-un pod suspendat care se inclina de la pamant pana la varful copacilor. Interiorul camerei de hotel de 34 m2 si incorporeaza materiale organice inspirate de peisajul inconjurator.

Biosfera a fost proiectata de firma daneza de arhitectura Bjarke Ingels Group, care a colaborat cu ornitologi locali pentru a se asigura ca pasarile sunt la fel de fericite ca si oamenii. Ulf Ӧhman, care lucreaza in zona, a spus ca spera ca aceasta camera de hotel sa creasca populatiile de pasari din zona si sa inspire oaspetii sa instaleze hranitori si acasa.

Biosfera se deschide in mai 2022, iar o noapte pentru doua persoane, inclusiv micul dejun, incepe de la 12.000 SEK (aproximativ 1.270 dolari). Rezervari aici.

Complexul cuprinde si o cazare intr-un Cuib de Pasari, care a fost creata pentru a se integra cat mai mult posibil cu mediul inconjurator.

In aceasta camera, oaspetii urca printr-o scara, si apoi printr-o trapa din podea. Camera este compacta, cu ferestre mici, si este perceputa ca fiind luminoasa, datorita decorului interior si ferestrelor care lasa sa patrunda lumina si iti ofera o modalitate de a privi afara.

Camera este populara printre familiile cu copii, dar potrivita si pentru 4 adulti. Camera masoara 17 mp, iar usile glisante pot fi folosite pentru a oferi dormitoare separate. Preturile pentru cazarea in cuib incep de la 4.700 SEK pentru doua persoane, aproximativ 450 dolari. Detalii aici.

Citește în continuare