Skip to content

Unde mergem sa inotam. 7 bazine din Bucuresti.

Se apropie Sarbatorile, toamna a venit si va fi din ce in ce mai greu sa facem sport in parcuri, dar ne vom dori sa fim in forma pentru tinutele de Revelion.

Inotul este o activitate relaxanta, cu multe beneficii pentru sanatate si va poate ajuta in aceasta perioada.

In plus, chiar si aici, in oras, aveti destule optiuni de bazine sportive si piscine la care sa mergeti pentru a inota, a lua cursuri de inot sau a practica gimnastica sportiva.


Inotul amelioreaza simptomele in depresie, imbunatateste sistemul cardiovascular si ajuta la o conditie fizica de invidiat

Cei mai multi dintre noi aleg inotul pentru a se relaxa si a scapa de stres. Avantajele acestei activitati, insa, nu se opresc aici. Inotul ajuta foarte mult sistemul cardiovascular, alunga anxietatea, diminueaza simptomele asociate depresiei, contribuind totodata si la un corp mai suplu si mai tonifiat.

Destule motive sa invatati sa inotati sau sa continuati aceasta activitate acum sau chiar dupa ce vara se va fi terminat. Yata mai jos un mic ghid care sa va ajute in acest sens.

Bazinul Steaua
Adresa: Clubul de inot Steaua, Bld. Ghencea Nr.45, Sector 6, Bucuresti

Bazinul Steaua este recunoscut pentru competitiile de polo organizate aici, oferind totodata si varianta inotului de agrement si a cursurilor de inot, destinate atat copiilor, cat si adultilor. Clubul are un bazin mic (1.20-1.80 metri si 25×12 metri) si un bazin mare (33x25metri si adancime de 2.30 metri).

Pe site-ul Clubului este disponibila lista instructorilor, dar si tarifele sedintelor individuale cu instructor sau a diverselor tipuri de abonament (Agrement, Cursuri copii/adulti, Family).

Bazinul semi olimpic din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila

Adresa: Curtea Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, Cartierul Cotroceni, B-dul Eroii Sanitari, nr.8

Cu o lungime de 25 m si o latime de 15 m, bazinul semi-olimpic din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie Carol Davila este optiunea ideala daca esti in cautarea unui bazin pentru inotul de agrement, cursuri de inot initiere sau perfectionare, antrenor personal inot, dar si pentru recuperare medicala prin inot.

Aici, apa este filtrata si incalzita permanent, iar costul abonamentului difera in functie de tipul acestuia.

Bazinul Olimpic al Complexului Dinamo

Adresa: Complexul Sportiv Dinamo, Soseaua Stefan cel Mare 7-9, Bucuresti

Bazinul Dinamo include un bazin acoperit si unul descoperit, insa incepand cu data de 15 august 2019, bazinul acoperit va fi inchis pentru lucrari de mentenanta. Asadar, pentru toate celelalte activitati (pregatirea sportivilor de performanta, organizarea de competitii, inot de agrement si cursuri inot) mai ramane optiunea bazinului descoperit, cel putin pana la inchiderea sezonului estival.

Programul si tarifele percepute acum se posteaza periodic pe site-ul bazinului.

Bazinul de inot Floreasca

Adresa: Complexul Sportiv Floreasca, sala Lucian Grigorescu, Str. Aviator Popa Marin nr.2, sector 2, Bucuresti

Bazinul de inot aflat in incinta salii Lucian Grigorescu este poate cel mai cunoscut bazin de inot din Bucuresti. Cu o lungime de 33 de metri si o latime de 16 metri, piscina acoperita a fost renovata recent, avand conditii foarte bune, dar si toate accesoriile necesare cursurilor de inot.

Destinat atat inotului de placere, cat si cursurilor de inot pentru copii si adulti, bazinul are abonamente diverse, ale caror detalii le poti studia aici.

Baza de natatie din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu

Adresa: Bulevardul Basarabia, numerele 35-37, Bucuresti

Complexul Lia Manoliu include doua bazine cu lungimea de 50 de metri, unul descoperit, destinat sezonului cald, si un bazin acoperit, pentru inotul in perioada sezonului rece. In plus, pentru cei experimentati, complexul vine si cu un alt atu: un bazin de sarituri.  (varsta minima 15 ani).

Costurile si programul difera in functie de bazinul in care vrei sa inoti si tipul abonamentului pentru care optezi.

Bazinul de inot al Scolii 25

Strada: Strada Ghinea Bratasanu nr. 7, zona Colentina, sector 2, Bucuresti

Anul trecut, Primaria Sectorului 2 si Clubul Sportiv Atack Team au incheiat un parteneriat prin care antrenori specializati se angajau sa ofere lectii de natatie si polo elevilor scolii nr. 25, dar si altor elevi din capitala.

Asadar, bazinul de inot al Scolii 25 este perfect pentru agrement inot (copiii nu au acces, fiind necesara supravegherea unui instructor), cursuri de inot initiere si perfectionare, inot performanta in natatie si polo, sedinte Aqua Gym, antrenor personal pentru copii si adulti, dar si optiunea de Recuperare fizica prin inot pentru copii si adulti.

Mai multe detalii, aici.

Bazinul de inot Phoenicia
Adresa: Hotel Phoenicia Express, Soseaua Odaii nr.441-443.

Phoenicia Express ofera o adevarata oaza de relaxare si wellness in cadrul unui centru spa care “le are pe toate”: un bazin de inot (latime 6 metri, lungime 10 metri si adancime 1.10-1.90 cm), sauna, jacuzzi, sala fitness si salon de masaj.

Accesul in cadrul bazinului se face pentru inot de agrement, cursuri de inot de initiere, consolidare si perfectionare, Aqua Gym si recuperare fizica prin inot – sedinte individuale sau de grup.

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul