Skip to content

Unde sa practicati in Bucuresti 5 dintre cele mai populare sporturi indoor

Chiar daca vremea inca tine cu noi, nu va mai trece mult pana cand temperaturile scazute ne vor obliga sa gasim activitati indoor interesante, pe care sa le practicam in weeenduri, in timpul saptamanii, dupa job sau ori de cate ori ne vom dori sa ne relaxam.

Chiar si pasionatii de excursii si escapade in natura pot gasi acum variante “indoor” care sa merite atentia lor, asa ca cititi mai multe despre 5 dintre cele mai populare astfel de sporturi, dupa care aflati unde le puteti practica in Bucuresti.

Badminton

Asemanator tenisului, dar mult mai usor, badmintonul este un sport relaxant, care implica un anumit grad de efort fizic. Asadar, pe langa aspectul recreational, badmintonul este si un bun antrenament cardio: alergati pe teren, aveti nevoie de mobilitate, faceti si multe miscari de stretching si jucati strategic. Practicat regulat, badmintonul va va ajuta sa dati jos cateva kilograme, sa fiti mai detensionati si sa va imbunatatiti sistemul cardiovascular, dar si sanatatea plamanilor.

Pe site-ul Federatiei Romane de Badminton gasiti mai multe variante de terenuri pentru badminton din Bucuresti sau din tara.

Tenis de masa

Tenisul de masa sau „ping-pong”, cum i se mai spune, poate fi jucat de oricine, indiferent de varsta sau conditie fizica. In timpul jocului va solicitati atat corpul, cat mai ales mintea, asa ca ping-pongul va imbunatateste coordonarea ochi-mana, reflexele, stimulandu-va diferite parti ale creierului.

De altfel, studii realizate in Japonia si mentionate de catre Alzheimer’s Weekly au aratat ca acest sport a contribuit la ameliorarea simpomelor bolii Alzheimer. In Bucuresti, puteti juca tenis de masa la Top Tenis Arena.

Sahul

Un sport pentru minte, mai putin practicat astazi la noi, sahul inca este in topul celor mai apreciate si populare activitati indoor din lume. Nici nu ar fi de mirare, daca ne gandim ca este considerat un bun exercitiu pentru creier, imbunatatind memoria, capacitatea de concentrare si de a gasi solutii, fiind totodata parte a terapiei in autism sau in recuperarea de dupa un atac vascular cerebral.

In Bucuresti, puteti juca sah (grupe de performanta, jucatori intermediari, avansati, jucatori pentru initiere si incepatori etc.) la Acadamia de Sah.

Bowling

Da, da, si acea activitate relaxanta care “va strange” pe toti prietenii in serile de weekend se incadreaza in categoria sporturilor “indoor”, avand mult mai multe beneficii decat v-ati fi imaginat.

Bowlingul arde calorii, tonifica muschii, imbunatateste flexibilitatea, echilibrul, dar si capacitatea de a socializa – motive destule sa organizati o seara la bowling, de exemplu la Club Texas Bowling.  

Snooker sau biliard

Alte sporturi ceva mai statice, dar care “antreneaza” foarte bine mintea, atat snookerul, cat si biliardul sunt variante perfecte in sezonul rece. Pe langa avantajele corelate cu concentrarea sau coordonarea, un jucator face destule “ture de masa” pana a gasi unghiul perfect asa ca este foarte posibil sa arda si ceva calorii.

Bineinteles, principalul beneficiu al acestor sporturi tine de “antrenamentul” mintii, iar multi le prefera in detrimentul altora ceva mai soliciante. Puteti practica snooker si biliard la IDM Club.

Citește în continuare