Skip to content

unteatru celebreaza 10 ani de activitate cu spectacole si concerte gratuite in aer liber. Marian Ralea si Richard Bovnoczki au premiera cu Noaptea Bufonilor

Cu ocazia implinirii a zece ani de activitate, unteatru sarbatoreste bucuria de a fi pe scena, impreuna cu publicul sau, la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau pe parcursul a zece zile.

Festivalul Zilele unteatru se va desfasoara in aer liber, in perioada 17-26 iulie, si va prezenta o selectie a celor mai bune spectacole ale stagiunii curente, productii invitate din tara, evenimente pentru copii si povesti puse pentru prima data in scena.

Accesul la toate evenimentele incluse in program va fi gratuit, dar este necesara o rezervare online. Pentru ca unteatru sa nu-si intrerupa activitatea, spectatorii au posibilitatea de a sustine proiectul independent prin intermediul donatiilor, devenind „Patreoni de teatru” sau contribuind printr-o donatie in ziua evenimentului.

Festivalul de teatru, muzica si prietenie este organizat an de an in mijlocul verii si a devenit deja o traditie in peisajul cultural bucurestean.

Programul detaliat al festivalului Zilelor unteatru este disponibil pe www.unteatru.ro, iar cei care doresc sa participe pot rezerva locuri la evenimente prin intermediul platformei TomTix. Festivalul se va desfasura cu respectarea tuturor normelor de siguranta si distantare sociala.

Intr-un an plin de schimbari neasteptate in calendarul evenimentelor culturale organizate la nivel global, unteatru – locul de intalnire al unora dintre cei mai apreciati artisti ai scenei romanesti cu publicul – a gasit o modalitate de a continua, alegand sa mute activitatile artistice in mediul online. Comunitatea de spectatori continua sa sustina demersul proiectului independent, vizionand in siguranta, din confortul propriilor case, povestile transmise in direct din sala de teatru.

Organizatorii au pus la cale un maraton de evenimente desfasurate in aer liber care sa redea adevaratul sens al cuvantului impreuna.

Regizorii Andrei si Andreea Grosu, fondatorii unteatru si-au imaginat altfel momentul acesta, cu sala plina de oameni si cu libertatea imbratisarilor si felicitarilor pentru mica mare istorie pe care au scris-o impreuna la unteatru, insa cel mai important este sa fie toata lumea in siguranta, iar unteatru sa continue pe drumul deja bine pavat.

Programul editiei aniversare va contine texte clasice, spectacole-experiment, premiere absolute si concerte ale celor mai indragiti artisti.

„Singuratatea pietrelor”, primul produs #unteatruCinematic dezvoltat in studio pentru a fi prezentat pe marele ecran va deschide Zilele unteatru 10 printr-o proiectie in premiera, care va avea loc vineri, pe 17 iulie, de la ora 21:00.

Catinca Draganescu, creatoarea platformei GO WEST, aduce in premiera pe scena acestei editii cea de-a treia parte a trilogiei despre migratie: spectacolul „Domeniul luptei”, care va putea fi urmarit la Roaba de Cultura, pe 25 iulie la ora 21:30. 

Cei mici sunt asteptati la unteatru de copii, unde in diminetile de weekend, incepand cu ora 10:00, vor face cunoștinta, prin joc si joaca, cu personajele din spectacole precum „S.O.S dispar povestile” sau „Carina in drumul spre casa”.

Prezenta constanta la Zilele unteatru, actorii de la Aualeu vor aduce cu ei, la editia aniversara, o parte din cele mai apreciate productii ale teatrului independent din Timisoara.

Faimoasa „Miorita”, jucata pe scenele din toata tara, va putea fi vizionata pe 24 iulie, de la ora 22:00, iar „Ferma animalelor” va cuceri publicul sambata, 25 iulie, incepand cu ora 19:00.

Atmosfera placuta si relaxanta din Parcul Herastrau va fi completata cu concerte sustinute de Alexandru Andries, Byron, Fara Zahar, Alex Stefanescu, Maria Raducanu si Maxim Belciug.

Editia aniversara a festivalului se va incheia duminica, incepand cu ora 22:00 cu mult asteptata premiera oficiala a spectacolului „Noaptea bufonilor”, regizat de Alexa Visarion.

Spectacolul regizat de Alexa Visarion, „Noaptea bufonilor” ii are in rolurile principale pe Marian Ralea si Richard Bovnoczki.

Piesa va fi jucata intr-o versiune scenica proprie, dupa texte de Cehov si Shakespeare. Trei artisti de exceptie isi unesc fortele si deschid culisele teatrului, aratand spectatorilor lumea nevazută a scenei.

La implinirea a 50 de ani de cariera, Alexa Visarion dedica acest spectacol profesorului sau, regizorul Radu Penciulescu, si memoriei actorului Ilie Gheorghe, care alaturi de indragitul actor Marian Ralea, a facut parte din distributia piesei „Noaptea bufonilor”, a carei prima versiune a fost montata la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu.

Citește în continuare