Skip to content

unteatru cauta povesti din Bucuresti pe care sa le transforme intr-un proiect multimedia. Oricine poate participa cu propria poveste despre capitala

Foto: Alberto Grosescu / ARCEN

unteatru lanseaza un apel catre cei care vor sa-si impartaseasca povestea despre Bucuresti care mai apoi sa devina un proiect multimedia sub numele de “Harta Colectionarului de amintiri”. Prin acest proiect povestit din perspectiva personala, unteatru isi propune sa mapeze povestile din Bucuresti intr-o formula adaptata artistic.

“Orasul respira prin povestile oamenilor care il locuiesc. Fiecare strada din Bucuresti, fiecare scara de bloc si fiecare terasa din cartier pastreaza amintirile unor intamplari care, intr-un anumit moment, au reusit sa marcheze pentru totdeauna vietile celor implicati”, indeamna organizatorii proiectului.

Exercitiul propus de unteatru este un proiect participativ prin care invita bucurestenii sa-si recucereasca orasul. Scopul hartii este de a realiza un traseu afectiv pe care, ulterior, oricine il va putea explora in mediul online, pe pagina dedicata proiectului. 

“In paralel, in spatiile din oras asociate povestilor inscrise, iubitorii de trasee urbane vor gasi o serie de QR-cod-uri care, odata scanate, vor deschide calea catre amintirile recreate de artistii unteatru. Transformate in fragmente de teatru cinematic, ilustratii, fotografii si teatru radiofonic, povestile inscrise pe Harta Colectionarului de Amintiri vor putea fi urmarite, ascultate sau citite de pe orice dispozitiv”, mentioneaza reprezentantii unteatru.

Pana pe 15 septembrie, toti cei care locuiesc in capitala sau au o amintire speciala legata de oras sunt invitati sa participe la realizarea hartii alternative a Bucurestiului – una bazata exclusiv pe experientele lor. Povestitorii isi pot inscrie istoriile personale completand formularul online aici. Nu exista limită de caractere, iar povestile inscrise pot fi insotite de imagini si alte elemente media care ar putea ajuta la reconstituirea intamplarilor evocate. Lansarea hartii interactive va avea loc pe 15 octombrie.

Pana in octombrie, spectacolele si evenimentele unteatru sunt deschise publicului larg in Gradina Casei Universitarilor, la unteatru open-air, oferind bucurestenilor ocazia de a explora mica padure din centrul orasului, prin intermediul evenimentelor culturale incluse in programul teatrului.

Citește în continuare