Skip to content

Uriah Heep revine in Romania si va concerta la festivalul Rock’n Sat din Vama Veche

O noua editie Rock’n Sat se va desfasura intre 28 si 29 august 2020,  la malul Marii Negre, in Vama Veche.

Printre trupele rock romanesti care vor fi pe scena festivalului se numara Cargo, Minculescu, Dirty Shirt, Bucovina, Trooper, Altar, Timpuri Noi, Anton, Magica, Ska-nk, Moise, iar moderator va fi celebrul rocker Cristian Hrubaru.

Legendara trupa britanica, Uriah Heep, este invitata sa concerteze la Rock’n Sat 2020.

Biletele si abonamentele, la preturi promotionale, se pot achizitiona pe www.AmBilet.ro.

Formatia britanica de heavy-metal a fost fondata in Londra, de catre solitul David Byron si de chitaristul Mick Box la sfarsitul anului 1969.

Heavy-metalul progresiv promovat i-a transformat pe membrii Uriah Heep intr-una din cele mai bune trupe britanice din anii ’70, care si-a luat numele de la un personaj negativ din romanul lui Charles Dickens, David Copperfield, iar album lor de debut lansat in 1970, „Very ’eavy Very ’umble”, a fost, asa cum era dictat de vremuri, psihedelic si progresiv.

Muzica lor a fost descrisa predominant de critici si jurnalisti drept rock progresiv si heavy metal, cu influente din acid rock, blues si folk.

 Aceasta a rezistat trecerii timpului, dar noile piese sunt cele care dau consistenta parcursului lor. Caracteristicile distinctive ale trupei Uriah Heep au inclus intotdeauna sunetul tastaturii masive, armoniile vocale puternice si vocalele cvasi-operative ale lui David Byron. Au fost precursori in introducerea orgii Hammond, iar wah-wah-ul chitarii a devenit un reper al cantecelor formatiei.

Versurile au prezentat deseori teme medievale si renascentiste – printese pierdute, magie neagra, creaturi mitice – care au fost extrem de romantizate in cultura britanica.

Uriah Heep a vandut peste 40 de milioane de albume in toata lumea. De-a lungul carierei lor de 50 de ani, a lansat douazeci si cinci de albume de studio, optsprezece albume live si treizeci si noua de albume compilatie.

Fanii rockului au avut sansa de a face parte din istorie, cand Uriah Heep a fost introdusa in Hall of Heavy Metal History, pe 16 mai 2019, la Cazinoul Mohegan Sun. Ceremonia a avut loc pe scena in timpul concertului live al trupei, care a facut parte din aniversarea celor 50 de ani de existenta a formatiei.

Hit-ul mondial „Lady in black” este a patra piesa de pe albumul lor din 1971, Salisbury, si este considerata a fi cea mai poetica lucrare scrisa de Ken Hensley.

Uriah Heep a concertat pentru prima data in Romania in anul 1992, la un festival de rock, iar peste zece ani trupa a fost invitata la concertul aniversar al trupei Iris, impreuna reinregistrand o varianta pentru celebra piesa „Lady in Black”.

Citește în continuare