Skip to content

Vedetele pop mor mai devreme!

Ne vom pierde vedetele mai repede decat credeam sau cel putin asa declara un studiu australian. Se pare ca muzicienii americani isi pierd viata cu pana la 25 de ani mai devreme decat media populatiei. 

Există dovezi care arată că nu chiar totul merge bine în universul muzicii pop, a declarat Dianna Kenny, cercetătoare la Universitatea Sydney, care a analizat datele provenind de la 12.665 de muzicieni americani – în majoritate bărbaţi -, decedaţi între 1950 şi iunie 2014.

Studiul vizează toţi muzicienii care au avut succes în topuri cu diverse piese, timp de 70 de ani, din toate genurile muzicale, de la pop la punk şi trecând prin jazz.

Rata deceselor accidentale este de 5-10 ori mai ridicată decât în cazul populaţiei generale din Statele Unite. Rata sinuciderilor este de 2-7 ori mai mare, potrivit aceleiaşi cercetătoare, profesor de psihologie şi muzică. Rata omuciderilor este la rândul ei mai mare decât media naţională.

Global, pe întreaga perioadă studiată, speranţa de viaţă a fost cu până la 25 de ani mai mică decât aceea a populaţiei americane, a declarat Dianna Kenny.

De-a lungul timpului, speranţa de viaţă a muzicienilor a crescut la fel ca aceea a altor oameni.

Însă, în ultimii 10 ani, muzicienii au murit la vârsta de 55 – 60 de ani, în contextul în care speranţa medie de viaţă la nivel general depăşeşte vârsta de 75 de ani în cazul bărbaţilor. Pentru femei, speranţa de viaţă în rândul artistelor pop depăşeşte cu puţin vârsta de 60 de ani, iar speranţa de viaţă medie a femeilor din lumea întreagă este de 80 de ani.

Dianna Kenny consideră totuşi că aceste cercetări trebuie să fie aprofundate, înainte ca oamenii de ştiinţă să tragă concluziile definitive asupra acestui subiect. Ea spune însă că managerii din industria muzicală ar trebui să facă mai mult pentru a-i sprijini pe muzicieni. Daca e sa ne gandim in acest context, managerul Keshei a procedat gresit si a ajuns sa fie dat in judecata pentru abuz si hartuire

Voi ce ziceti de acest studiu, credeti ca are dreptate? 

 

Citește în continuare

Zombie Party @ Dianei 4

Zombie Party la Dianei 4 - vineri, 31 Octombrie de la ora 21:00 Zombie Walk - pentru prima data in Bucuresti ( Universitate - Centrul Vechi - Unirii) DJs: Undead…

Citeste mai mult