Skip to content

(video) Aflati in turneu la Bologna, Adam Lambert si Queen au surprins fanii cu o prestatie a ariei „Nessun Dorma”, in onoarea lui Luciano Pavarotti.

Queen si Adam Lambert se afla in prezent intr-un turneu european, dupa ce in lunile mai si iunie au sustinut o serie de spectacole pentru publicul din Marea Britanie. „The Rhapsody Tour” era anuntat pentru 2020 insa pandemia a amanat showurile cu 2 ani.

In seara de 10 iulie au sustinut primul dintre cele doua spectacole programate la Bologna, in Italia si au surprins publicul cu o interpretare a ariei „Nessun Dorma” din ultimul act al operei Turandot compusa de Giacomo Puccini. Este una dintre cele mai cunoscute arii pentru tenori din istoria muzicii, fiind popularizata de Luciano Pavarotti.

De altfel, intregul moment creat de Adam Lambert si Queen a fost un omagiu adus in onoarea lui Pavarotti. Alegerea Arenei Unipol din Casalecchio di Reno din Bologna mai are o semnificatie speciala deoarece regiunea este deseori considerata leaganul operei.

„Nessun dorma” s-a bucurat de o raspandire pe scara larga dupa ce o inregistrare din 1972 a lui Luciano Pavarotti a fost folosita in timpul difuzarii televizate a Cupei Mondiale FIFA din Italia din 1990.

Momentul din timpul concertului Queen reitereaza motivul pentru care Adam Lambert a fost ales sa interpreteze legendarele melodii cantate in original de Freddie Mercury. Dincolo de prezenta scenica, Lambert este un solist exceptional, momentul fiind emotionant pentru fanii trupei care au inregistrat momentul si l-au distribuit in numar mare pe retelele de socializare.

Dupa concert, Brian May (liderul Queen) a postat pe contul lui Instagram mai multe mesaje in care multumeste publicului italian, inclusiv un videoclip al momentului special creat impreuna cu Lambert.

May a scris: „Un cadou spontan pentru Bologna aseara!!! Sunt atat de mandru de Adam!!! Il vad pe dragul nostru prieten Luciano zambind!! Let’s Rock in seara asta!!! Bri.”

 Un alt mesaj postat de artistul in varsta de 75 de ani spune: „Multumim fanilor din prima seara in Italia. MULTUMESC, #Bologna Beauties!!! Ce noapte extraordinara! Stiti, tot acest turneu a fost uimitor – dar cred ca la nivel de pasiune si volum pur, voi aseara ati fost cei mai buni! Ei bine, pana acum! Ce va aduce seara asta? Va multumim pentru primire!! In seara asta s-ar rupt o bucata de coard!!! De obicei as schimba chitarele – dar nu in ACEL punct!!! Stiti cand? Mult noroc ! Bri.”

May si Pavarotti (care a decedat in 2007) au fost prieteni apropiati si au cantat impreuna in cadrul spectacolului „Pavarotti and Friends” din 2003 cand au interpretat „Too Much Love Will Kill You”.

In privinta momentului surpriza, Queen si Adam Lambert adauga ocazional melodii noi in setlistul concertului, inclusiv cover-uri pentru Elvis si Led Zeppelin.

„The Rhapsody Tour” va continua cu un concert in Accor Arena din Paris, urmat de opriri in Belgia, Danemarca, Suedia, Norvegia si Finlanda unde pe 25 iulie vor canta la Tampere Arena.

Dupa moartea tragica a lui Freddie Mercury in 1991, Queen au continuat sa cante live sub steagul „Queen + ….”, cu Paul Rodgers din Free in fruntea grupului din 2004 pana in 2009 si, din 2011 pana astazi, cu Adam Lambert, fostul vicecampion al emisiunii American Idol.

De la prima lor aparitie impreuna in 2009, cand Brian May si Roger Taylor au aparut ca invitati in finala celui de-al optulea sezon al American Idol, la care Adam Lambert a fost concurent, grupul Queen a redevenit una dintre cele cele mai iubite aparitii muzicale din lume. In aceasta formula, peste 4 milioane de fani au participat la concertele lor. 

Desi au petrecut mult timp in studio, versiunea trupei „Queen + Paul Rodgers” a lansat un singur album de studio, „The Cosmos Rocks” in 2008, care a fost considerat un esec, fiind regretat inclusiv de membrii Queen. Pana acum, Queen + Adam Lambert nu a lansat niciun material nou inregistrat. In schimb, au lansat un album live, cu inregistrari din turnee.

Citește în continuare