Skip to content

(video) A aparut trailerul documentarului Printesa Diana. Filmul va fi disponibil pe HBO din 13 august

HBO a dezvaluit trailerul documentarului „Printesa Diana /The Princess”, productie semnata de regizorul Ed Perkins, care va avea premiera pe 13 august si va fi disponibil si pe HBO Max.

Premiera este programata cu doar cateva zile inainte de comemorarea a 25 de ani de la moartea tragica a printesei, care a avut loc pe 31 august 1997.  

Relatia dintre Charles si Diana, Printul si Printesa de Wales, a fost intens dezbatura de presa tabloida timp de aproape doua decenii, fiind subiectul unor titluri aproape zilnice. Conform publicatiei Deadline, noua perspectiva intima si captivanta a HBO asupra vietii Dianei se bazeaza exclusiv pe filmarile audio si video de arhiva contemporane, pentru a readuce publicul inapoi la evenimentele cheie din viata Dianei asa cum s-au intamplat. Documentarul promite secvente de la nunta ei, nasterea celor doi fii, divortul de Charles si moartea prematura a sa, la doar 36 de ani, intr-un accident de masina.

Totodata, filmul se desfasoara ca si cum ar fi in prezent, permitand spectatorilor sa experimenteze adoratia coplesitoare, dar si controlul intens al fiecarei miscari ale Dianei si judecata constanta a caracterului ei. De asemenea, serveste ca o reflectare a societatii din acea vreme, dezvaluind propriile preocupari, temeri, aspiratii si dorinte ale publicului.

„La urma urmei, mass-media a fost cea care a ajutat-o sa o incoroneze drept Printesa inimilor, aratand lumii o adevarata fiinta umana, care traieste printre membrii familiei regale, care parea sa trateze comportamentul uman ca pe un lux sau o responsabilitate. Presa a fost cea care a documentat modul in care publicul a iubit-o, uneori in cele mai ironice si extreme moduri. Presa a fost cea care a urmarit-o in mod constant, a tinut-o sub microscop, a orbit-o cu un reflector, apoi a fost nevoie de o conferinta de presa in care a implorat sa fie lasata in pace”, semneaza Althea Legaspi, criticul de film al revistei Rolling Stone, care a vazut documentarul la Festivalul Sundance. „Si tot mass-media a fost cea care a declarat ca povestea de dragoste a Printesei de Wales este lucrul din care sunt facute basmele si apoi a devenit un capcaun pentru ea. Presa a fost si judecatorul ei, si juriul si calaul,” continua Althea Legaspi.

„Printesa Diana /The Princess” a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Sundance din 2022. Filmul a fost produs de Lightbox, castigatorul premiului Oscar, Simon Chinn (Man on Wire, Searching for Sugar Man) si castigatorul Emmy, Jonathan Chinn (LA 92, Tina). A fost produs executiv de Nancy Abraham si Lisa Heller, cu Vanessa Tovell coproducatoare, iar Anna Klein fiind producator coordonator pentru HBO.

Citește în continuare

Musicalul „Povestea Leului Ra” VR360, productie a Teatrului Sfantu Gheorghe, este disponibil online gratuit. Daca aveti deja o pereche de ochelari VR, experienta spectacolului va fi spectaculoasa. Daca nu aveti casca VR, folositi aplicatia nativa a telefonului, nu browserul

Asa cum ne-a obisnuit din perioada de izolare, Teatrul Andrei Muresanu din Sfantu Gheorghe (TAM) aduce in atentia publicului un spectacol creat pentru VR, „Povestea Leului Ra”. Acest spectacol –…

Citeste mai mult