Skip to content

Viola Davis va juca in noul The Hunger Games, „The Ballad of Songbirds and Snakes”, in regia lui Francis Lawrence. Prima imagine cu Snow (Tom Blyth) si Lucy (Rachel Zegler). In distributie sunt Pieter Dinklage, Jason Schwartzman si Hunter Schafer.

Studiourile Lionsgate au anuntat ca Viola Davis va face parte din noul film al francizei Hunger Games intitulat „The Ballad of Songbirds and Snakes”.

La 10 ani dupa lansarea primului film, regizorul Francis Lawrence revine la conducerea universului „The Hunger Games”. Cele patru filme lansate intre 2012 si 2015 – dintre care trei au fost regizate de Lawrence – au transformat lumea distopiana a Panemei intr-una din cele mai profitabile francize cinematografice din istorie, cu peste 3 miliarde de dolari stranse din incasarile de box office.

Actiunea noului lungmetraj are loc cu 64 de ani inainte de povestea originala din „Jocurile foamei”, scenariul fiind bazat pe romanul lansat de Suzanne Collins in 2020.  

Snow (Tom Blyth) si Lucy (Rachel Zegler)

Pe langa Viola Davis, distributia este completata de Tom Blyth, Rachel Zegler, Pieter Dinklage, Jason Schwartzman si Hunter Schafer.

In „The Ballad of Songbirds and Snakes”, personajul principal este Coriolanus Snow (Tom Blyth), surprins cu cateva decenii inainte ca acesta sa devina cel mai puternic om din tinutul distopian Panem. Viitorul presedinte, care a fost jucat cu succes de Donald Sutherland in primele filme – se dovedeste a fi un tanar ambitios, prins intre doua forte ale naturii: Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) si Dr.Volumnia Gaul (Viola Davis) care va fi antagonista noilor filme.

Producatoarea Nina Jacobson a declarat pentru Vanity Fair ca protagonistul este „un tanar care isi gaseste drumul in lume, dar face si alegeri care prevestesc omul care va deveni. Tanjeste dupa control dar este atras de o femeie care ameninta tot ce credea el ca isi doreste.”

Astfel, rolul Violei Davis va fi cel al amfitrioanei celei de-a 10-a editii a Jocurilor Foamei. 

Francis Lawrence si-a exprimat bucuria de a lucra cu Davis si a spus ca rolul ei va fi „la fel de plin de cruzime dar si de creativitatea, la fel de neinfricata dar si formidabila.” Regizorul a declarat ca isi dorea de multa vreme sa o distribuie pe Davis in acest rol „pentru ca joaca fiecare rol cu o inteligenta si cu emotii multi-stratificate. Ea va fi omul cheie care il va modela pe Coriolanus Snow sa devina omul pe care il stim din filme.”

Hunter Schafer o joaca pe Tigris Snow, fiind unul dintre putinele personaje care apare atat in filmele originale cat si in prequel. In filmul „Mockinjay”, Tigris este o aliata a Capitoliului care arata ca un tigru, cu tatuaje si implanturi de mustati. 

Peter Dinklage joaca rolul lui Casca Highbottom, decanul Academiei din Panem si omul care a creat Jocurile Foamei, fiind personal implicat in programul de mentorat din care face parte Coriolanus Snow. Josh Andres Rivera il va juca pe Sejanus Plinth care a fost nascut in Districtul 2 si care va deveni prietenul apropiat al lui Snow.

In timp ce primele filme si-au concentrat atentia in mod deosebit pe Jocurile Foamei, noua directie pe care o va urma cu „The Ballad of Songbirds and Snakes” va fi centrata pe povestea de dragoste dintre Tom si Lucy. La randul ei, Lucy este tot din districtul 12, acelasi loc de provenienta al eroinei din filmele anterioare, Katniss Everdeen, jucata de Jennifer Lawrence.

Francis Lawrence a descris-o pe Lucy ca fiind „o anti-Katniss. E o muziciana, un performer, este sarmanta.” In plus, actrita care o joaca pe Lucy, Rachel Zegler – cunoscuta din musical-ul „West Side Story” lansat la finalul anului trecut – isi va folosi si talentul de cantareata in noul film, personajul ei fiind la origine o artista.

Deoarece exista o diferenta mari de timp intre prequel si filmele originale, decorurile in care se vor desfasura Jocurile Foamei vor fi diferite, fiind create de Uli Hanisch, cunoscuta pentru scenografia din „The Queen’s Gambit”.

Noul film va oferi o poveste de fundal mai detaliata pentru tot ceea ce stie despre universul „The Hunger Games”. „Veti primi si o poveste de fundal pentru Katniss si numeroase detalii despre istoria lui Snow, istoria jocurilor si istoria muzicii, de unde provin cantece precum „The Hanging Tree.”

Filmul va fi lansat in cinematografe pe 17 noiembrie 2023.

In 2017, Viola Davis a castigat primul Oscar din cariera pentru rolul pe care l-a jucat in filmul „Fences” alaturi de Denzel Washington. Cu 4 nominalizari la Oscar, este considerata una dintre cele mai memorabile actrite ale generatiei ei.

In anii ‘2000, Viola Davis a devenit o actrita de succes pe Broadway prin rolurile pe care le-a jucat pe textele scrise de August Wilson. Dupa ce s-a facut remarcata in teatru pe textele scriitorului american, a inceput sa joace in seriale politiste si treptat, a primit roluri secundare si principale in filme cu buget urias. 

In 1988, a debutat in teatru in „Joe Turner’s Come and Gone” iar in 1996 in „Seven Guitars” care i-a adus un Theatre World Award pentru rolul Vera, fiind primul trofeu din cariera ei. Ambele au fost scrise de August Wilson. In 2001 a jucat-o pe Tonya in „King Hedley II” a lui Wilson care i-a adus numeroase trofee pentru actorie, inclusiv un premiu Tony. Al doilea Tony l-a primit pentru rolul „Fences” din 2010.

Ulterior a jucat in 45 de filme care i-au adus 4 nominalizari la Oscar – „Ma Rainey’s Black Bottom”, „The Help”, „Doubt” si „Fences”, cel din urma aducandu-i un trofeu pentru actorie in 2017. 

In televiziune, Davis s-a remarcat in „How to get away with murder” care i-a adus 4 nominalizari si un trofeu Emmy, „Scandal”, „Law & Order”, „Traveler” si „City of Angels”. In ultimii ani a intrat si in rolul de producator executiv, fiind implicata in procesul de realizare al serialului „The First Lady” dar si al filmului „The Woman King” care va fi lansat in curand.

protagonista in viitoarea drama istorica, The Woman King, unde va juca rolul generalului Nanisca, liderul unei armate formate exclusiv feminin, Agojie din Regatul african al Dahomey, in timp ce lupta pentru a respinge fortele occidentale care incearca sa le perturbe modul de viata.

Citește în continuare