Skip to content

Wonder Woman 1984 este acum pe HBO GO. Filmul ar fi trebuit sa aiba premiera in cinema vara trecuta

Filmul WONDER WOMAN 1984 are premiera in exclusivitate pe HBO GO, incepand cu 1 aprilie. Regizat de Patty Jenkins si cu Gal Gadot in rolul principal, actiunea din Wonder Woman 1984 se petrece in anii ’80, cand Wonder Woman se pregateste pentru urmatoarea ei aventura si vrea sa-si implineasca un vis, dar inainte trebuie sa aiba de-a face cu Max Lord si Cheetah.

Acest nou capitol din poveste o gaseste pe Diana Prince traind linistita printre muritori in perioada vibranta si colorata a anilor ‘80 — o era a excesului, in care lumea incearca sa aiba tot ce-si doreste. Desi isi stapaneste deplin puterile, ea nu vrea sa iasa in evidenta, este curator de artefacte antice si isi face datoria de erou incognito.

Din distribuție fac parte si Chris Pine in rolul lui Steve Trevor, Kristen Wiig in rolul the Cheetah, Pedro Pascal in rolul lui Max Lord, Robin Wright in rolul Antiope si Connie Nielsen in rolul Hippolyta.

Marianne Jenkins a regizat filmul dupa un scenariu scris de ea si de Geoff Johns & Dave Callaham, bazat pe personajele marca DC. Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder, Patty Jenkins, Gal Gadot si Stephen Jones au produs filmul.  Rebecca Steel Roven Oakley, Richard Suckle, Marianne Jenkins, Geoff Johns, Walter Hamada, Chantal Nong Vo si Wesley Coller sunt producatori executivi.

In spatele camerelor, regizoarei i s-au alaturat cativa membri ai echipei cu care ea a lucrat la Wonder Woman, inclusiv directorul de imagine Matthew Jensen, scenografa nominalizata la Oscar Aline Bonetto (Amélie) si designerul de costume premiata cu Oscar Lindy Hemming (Topsy-Turvy). Muzica ii apartine compozitorului castigator de Oscar Hans Zimmer (Dunkirk, The Lion King).

Wonder Woman 1984 a debutat pe serviciul de streaming HBO Max pe 25 decembrie, timp de o luna, fara costuri suplimentare pentru abonati. Incepand cu ziua de Craciun, productia cu supereroi a putut fi vazuta si in cinematografele din Statele Unite.

Initial, filmul realizat cu un buget de 200 de milioane de dolari era programat sa ajunga pe marile ecrane in vara, insa a fost amanat de nenumarate ori pe fondul pandemiei.

In ziua lansarii primei productii „Wonder Woman” din 2017, patru milioane de oameni din Statele Unite au vizionat lungmetrajul cu supereroi. Filmul a avut incasari totale de peste 800 de milioane de dolari la nivel mondial.

Dezvoltarea unui film de action live despre personajul Wonder Woman a inceput in 1996, si urma sa fie produs de Ivan Reitman, insa proiectul a fost anulat.

Inspiratia pentru Wonder Woman a fost extrasa din povestile creatorului William Moulton Marston, din anii 1940, si ale lui George Pérez. Filmarile pentru prima productie au inceput in noiembrie 2015, si s-au desfasurat in Marea Britanie, Franta si Italia.

Citește în continuare