Skip to content

Cele mai cunoscute buline din lume, create de Yayoi Kusama vor deveni instalatie de arta in Gradina Botanica din New York

Artista japoneza Yayoi Kusama urmeaza sa creeze o instalatie de arta in Gradina Botanica din New York care va fi vernisata pe 10 aprilie, intreaga expozitie fiind un tribut adus de artista naturii.

Pe langa lucrarile care au consacrat-o deja pe Yayoi Kusama, expozitia va cuprinde si lucrari timpurii ale sale, dar si o sera special creata pentru eveniment care va creste si schimba pe parcursul celor sase luni cat tine oficial expozitia.

De asemenea, organizatorii au anuntat deja infinity rooms, conceptul deja consacrat al artistei prin care creeaza spatii marginite de oglinzi, unde sunt instalate obiecte cu buline, dar si sculpturi organice de dimensiuni impresionate disponibile atat in interior, cat si in exterior. Vizitatorii se vor plimba printr-un spatiu decorat cu faimoasele buline si dovleci pestriti care au uimit lumea artistica in anii ’60. Yayoi a facut parte din avantgarda pop-art din New York alaturi de Andy Warhol. 

Biletele pentru expozitie vor fi puse pe 16 martie la vanzare, acestea fiind disponibile pe sloturi de timp, astfel incat sa fie respectate toate normele de distantare sociala. Detaliile sunt disponibile aici.

Yayoi Kusama este unul dintre artistii care au ales ca punct central bulinele pentru a reprezenta lucrari de arta.

Artista de origine japoneza este cunoscuta in intreaga lume pentru vernisajele extrem de colorate, colectia de carti de copii pe care le-a ilustrat, iar de curand o serie de podcasturi au ca tema tipul de arta pe care Kusama il face. 

Desi Yayoi Kusama prezinta o viata colorata si creativa publicului, trairile sale interioare sunt mult mai puternice si sumbre.

Documentarul Kusama – Infinity, regizat de Heather Lenz, prezinta de asemenea viata artistei, prezentand si lucruri mai putin stiute despre Kusama, cum ar fi momentul cand s-a aruncat de la etajul apartamentul acesteia din New York. Chiar daca documentarul surprinde lucruri aproape socante despre viata artistei, se termina intr-o nota pozitiva, Kusama spunand ca “As vrea sa traiesc vesnic”.

Citește în continuare