Skip to content

Lumea artelor se intoarce spre normal: astazi si maine la TNB are loc YOUTH GRAND PRIX ROMANIA, singura competitie europeana de balet organizata live in 2021. Toate workshopurile sunt live online gratuit si pentru tinerii balerini care nu pot ajunge

 100 de participanti cu vârste intre 9 și 20 sunt asteptati sa evolueze concureze astazi si maine (24 si 25 mai) in singurul concurs European de dans care se desfasoara live in 2021.

Evenimentul marcheaza intoarcea in ritmul international de competitii pentru tinerii balerini, competitii care sunt definitorii in formarea si evolutia lor profesionala si le asigura o certificare internationala in baza careia vor putea obtine, pe termen, lung contracte la marile companii de balet. Din cauza pandemiei anul trecut intregul sistem competitional a fost oprit, iar anul acesta evenimentele similare prevazute in Paris, Barcelona sau Berlin au fost anulate din cauza pandemiei.

 In urma acestui concurs se stabilesc Top 3 cei mai buni balerini pentru fiecare dintre categoriile prezentate (balet clasic, dans contemporan, duet, pas de deux sau ansambluri), iar toti concurentii vor avea ocazia sa fie vazuti si sa fie recompensati cu burse scolare la unele dintre cele mai bune academii de balet din lumea intreaga, burse la workshop-uri de vara sau iarna si/sau invitatii pentru auditii la diferite scoli sau companii coregrafice. 

 Din juriu fac parte Larissa Saveliev – Fondatoarea YAGP, Alexei Moskalenko – Director Artistic YAGP, Luca Masala – Director Artistic la Princess Grace Academy (Monaco), Xander Parish – Prim Balerin la Mariinski Theatre (St.Petersburg), Anna  Liceica – Fost Solist la American Ballet Theatre din New York, iar tinerii balerini, in afara prestatiilor din concurs, vor avea prilejul sa participe la masterclass-uri sustinute de  Mikhail Kaniskin si Elisa Carrillo – Primi Balerini la Berlin Stadt Opera.

YOUTH GRAND PRIX România este realizat de Asociatia  Mapamond (cea care organizeaza de 10 ani RevolveDance Festival care militeaza astfel pentru repunerea artei coregrafice românesti pe scena internationala prin oferirea unor sanse la afirmare tinerelor talente autohtone). YGP România isi doreste sa fie un punct de atractie pentru Europa de est si sa dezvolte turismul cultural atât de necesar unei tari dezvoltate.

Daca aveti copii care practica baletul si nu au putut ajunge la acest concurs sau nu pot merge la workshopuri aici le pot vedea live gratuit.

Citește în continuare