Skip to content

“Zaharashka”, un spectacol emotionat cu papusi despre o fetita care descopera lumea, se joaca la unteatru de copii

 

Prima productie Free Puppet Theatre, “Zaharashka”, va avea loc duminica, 23 februarie, de la ora 11:00, la unteatru de copii

“Zaharashka” este un spectacol imaginat de Lavinia Pop Coman, pus in scena de artistul papusar Ana Craciun-Lambru. Showul se joaca la unteatru de copii, Sala Mica, pretul biletelor este de 30 lei (copii) si 35 lei (adulti). Mai multe informatii puteti gasi pe pagina de eveniment.

 “Zaharashka” este despre importanta prezentului si despre lucrurile aparent minore, dar care conteaza cu adevarat in viata

Calatoria micutei Zaharashka este plina de invataminte pentru copii si parinti. In spatele lumii haotice si prea grabite in care traim se ascund lucruri aparent neimportante care insa dau si mai mult farmec vietii noastre. Zaharashka descopera toate acestea, iar cea mai mare dorinta a sa este de a se bucura de fulgii de zapada pe care oamenii mari nu mai stiu sa ii vada sau sa ii iubeasca.

Pentru Ana Craciun-Lambru, artistul papusar care va da viata Zaharashkai, teatrul de papusi face lumea mai buna

Ana Craciun-Lambru este un artist premiat in tara si peste hotare, cu experienta in lumea teatrului de papusi. Povestea ei incepe in 2007 atunci cand a absolvit Universitatea de Teatru si Film “I.L.Caragiale”, Departamentul Actorului Manuitor de Papusi si Marionete, dupa care a plecat in Statele Unite ale Americii printr-o bursa Fulbright.

Acolo a obtinut diploma de “Master of Fine Arts in Dramatic Arts”, Programul Puppet Arts, Universitatea Connecticut. Reintoarsa in tara, Ana a inceput colaborari si proiecte dedicate teatrului de papusi, lucrand si cu balerini de la Opera Nationala Bucuresti in diverse productii de dans contemporan.

Cu spectacolul “Dust”, proiectul final pentru diploma de la Puppet Arts Program, Ana Craciun-Lambru a obtinut mai multe premii importante, printre care “Cea mai buna actrita” din cadrul AnimArt World Puppet Carnival, Lodz, Polonia

“Dust” este un proiect initiat in Statele Unite ale Americii, care s-a jucat in stagiunea teatrului Connecticut Repertory Theatre. Dupa toate reactiile pozitive primite, Ana a reusit sa aduca spectacolul si in Europa, mai intai in Polonia, dupa care in Romania.

Un one-woman performance, “Dust” aduce in prim plan sacrificiile facute de orice emigrant. Spectacolul impleteste doua povesti de viata: cea a unei romance plecate in America la inceputul secolului trecut care moare in timpul incendiului de la Fabrica Triangle, New York si povestea Anei care, odata ajunsa in Statele Unite ale Americii, a trebuit sa faca fata despartirii neasteptate de un membru al familiei.

In 2019, Ana Craciun-Lambru a lucrat impreuna cu trupa The Mono Jacks la realizarea videoclipului lor “Infinit”

In toamna anului trecut, ajutata fiind de numai doua papusi, Ana a reusit sa creeze o poveste universala in cadrul videoclipului piesei “Infinit”, aducand aceasta forma a teatrului si in zona muzicala.

Citește în continuare