Skip to content

Zdob si Zdub concerteaza la Sala Palatului, parte a turneului lor national “Bestiarium”

Pe 8 noiembrie, Zdob si Zdub au dat startul turneului “Bestiarium”, eveniment prin care isi promoveaza si albumul cu acelasi nume. Dupa reprezentatii in Constanta, Tulcea, Galati, Suceava, Bacau, Buzau, Cluj-Napoca, Alba Iulia si Timisoara, este timpul Bucurestiului sa se bucure de hiturile baietilor originari din Republica Moldova, dar si de piesele noi, cu un mesaj profund de pe cel mai recent album lansat.

Turneul va continua si dupa aceasta data, cu spectacole in Brasov (29.11.2019), Iasi (30.11.2019) si Chisinau (11.12.2019).

Biletele pentru concertul de joi, de la Bucuresti,  se gasesc in reteaua Entertix si au preturi de la 170 lei (VIP) pana la 50 lei. Le  puteti gasi aici.

“Bestiarium” a fost lansat la inceput de noiembrie si aduce in prim plan problemele ecologice care afecteaza mediul

Trupa a lansat pe 1 noiembrie 2019 cel mai recent album al lor, Bestiarium, un material cu un puternic mesaj social. Melodiile de pe acest album sunt ca un strigat de ajutor, ca un semnal de alarma asupra problemelor ecologice, atat de frecvente astazi. Trupa intentioneaza sa sprijine financiar si sa organizeze o strangere de fonduri pentru plantarea de copaci in zone din Moldova si Romania.

De altfel, piesele de pe acest album au fost mai toate compuse in timpul vacantelor din Muntii Carpati, cele mai multe dintre titluri sunt legate de fauna si flora, iar cantecele imbina elemente de rock si folclor.

De peste doua decenii, Zdob si Zdub fac un cross-over intre stiluri muzicale

Cheia stilului inconfundabil Zdob si Zdub vine poate tocmai din fuziunea perfecta dintre stiluri diferite, pe care baietii le personalizeaza si le ofera un sound original. In cele doua decenii de activitate, Zdob si Zdub au concertat in peste 30 de tari, au scos 11 albume si au cantat pe aceeasi scena cu trupe celebre in toata lumea, cum ar fi Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park sau Emir Kusturica & No Smoking Orchestra. De altfel, in 2005 cand au participat la concursul Eurovision reprezentand Republica Moldova au ocupat locul 6.  

Citește în continuare