Skip to content

Ziua pisicilor negre la Antipa, vineri 27 octombrie. Intrarea copiilor e gratuita, proiectul vorbeste despre miturile si superstitiile leate de felinele negre, dar si despre pisicile abandonate in Bucuresti

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” impreuna cu Romfilatelia si Asociatia TNR va invita pe 27 octombrie sa sarbatorim impreuna Ziua pisicilor negre la Antipa.

Pe vremuri, egiptenii venerau pisicile, indiferent de culoarea lor. In Evul Mediu, in multe culturi, pisicile negre erau aducatoare de noroc, bunastare si fericire. De-a lungul anilor, reputatia felinelor inchise la culoare a luat o turnura negativa, fiind acuzate de tot ceea ce omul nu isi putea explica in mod logic.

Pentru ca foarte multe scoli au saptamana altfel va recomandam sa mergeti pe 27 octombrie la muzeu unde pentru copiii pana la 18 ani intrarea e gratuita, iar programele realizate cu mult umor isi propun sa demonteze toate credintele false legate de aceste animale adorabile!

In aceeasi zi vor fi doua mini conferinte de la 13:00 – 13:30 respectiv 14:00 – 14:30 cand vizitatorii vor descoperi alaturi de specialistul muzeului dr. Alexandru Iftime adevarul din spatele miturile care insotesc aceste animale deosebite.  Vom afla cine face parte din marea familie a pisicilor, plus multe curiozitati si informatii interesante despre felinele care traiesc in salbaticie, dar si pe langa casa omului.

In intervalul 12:00 – 18:00, Romfilatelia se alatura Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” cu emisiuni de marci postale dedicate Zilei pisicii negre.

Proiectul filatelic este dedicat pogramului national „Scoala altfel”, iar Marky, mascota Romfilatelia, ii invita pe copii sa vizioneze povestea timbrului.

15.00 – 17.00: Ioana Dedea, profesor si voluntar al asociatiei TNR le va vorbi copiilor despre empatie, comportament felin si despre acceptare. La sfarsitul intalnirii cei mici vor desena, colora pisicutele lor preferate si vor primi o mica surpriza din partea asociatiei TNR.

Pe parcirsul intregii zile, vizitatorii se vor intalni cu reprezentatii asociatiei TNR, care se ocupa de salvarea si plasarea spre adoptie a pisicilor hoinare din Bucuresti si vor avea ocazia sa admire pe viu cateva pisicute negre. Pisicile din oras au o soarta nesigura de cele mai multe ori, iar pisicile negre in majoritatea cazurilor intra pe lista animalelor greu adoptabile, insa cei cu adevarat norocosi vor putea pleca acasa cu un animalut de companie.

Citește în continuare