Skip to content

29 aprilie program Online: Catalina Buzoianu, Razvan Mazilu si Ohad Naharin

Odeon

Astazi de ziua internationala a dansului, Teatrul Odeon – singurul teatru dn Bucuresti care are in mod constant in programul sau spectacole de dans – prezinta o 𝑺𝒆𝒂𝒓𝒂 𝑬𝒙𝒕𝒓𝒂𝒐𝒅𝒊𝒏𝒂𝒓𝒂 𝒅𝒆 𝑫𝒂𝒏𝒔 𝑪𝒐𝒏𝒕𝒆𝒎𝒑𝒐𝒓𝒂𝒏, cu cateva dintre cele mai spectaculoase si emotionante creatii ale coregrafului si dansatorului Razvan Mazilu, „Block Bach”, „Șaraiman” si „Un tango mas”.

De la ora 20.00 pe pagina teatrului Odeon, aici


De Ziua Internațională a Dansului, puteti vedea un film exceptional Mr. Gaga povestea dansului inventat de coregraful israelian Ohad Naharin, un geniu artistic care  – prin dansul lui – a dat nastere nu doar la o  noua scoala, ci si la o forma de terapie pentru cei care au probleme locomotorii. Fost ofiter in armata israeliana, pregatirea pe care Naharin o face cu dansatorii lui este una draconica atat pentru partea fizica cat si pe partea psihologica.

Filmul poare fi vazut gratuit de la ora 21:00, pe unlimited.tiff.ro

Naharin este un obisnuit al festivalului de Teatru de la Sibiu, unde ani la rand trupa pe care a condus-o ca director artistic, Batsheva, a avut spectacole.

In compania sa, una dintre cele mai importante din lume, a dansat si romanca Ana Maria Lucaciu. Povestea ei am scris-o in urma cu cateva luni.

Poate cel mai coerent si calitativ program online al unui teatru din Romania, cu productii inregistrate impecabil, unele in colaborare cu TVR, altele inregistrate „in house”, Teatrul Bulandra continua in aceasta saptamana cadourile pentru iubitorii de  teatru  din toata tara.

De astazi incepe saptamana Catalina Buzoianu la Bulandra Online, cu spectacolul Patul lui Procust de Camil Petrescu, o montare din 1995.

Pe langa valoarea istorica a acestei montari, omagiul pe care Teatrul Bulandra il aduce uneia dintre cele mai importante regizoare si profesoare de teatru din Romania este un eveniment de salutat.

In distributia spectacolului din aceasta seara ii veti putea vedea pe : Maia Morgenstern – Doamna T, Zoltan Octavian Butuc – Ladima, Daniela Nane – Emilia, Geoge Ivașcu – Nae Gheorghidiu, de  Marius Capota – Fred Vasilescu, Florin Piersic Jr. –  Domnul C.

Spectacolul Patul lui Procust poate fi urmarit de la ora 19.00 aici.

In sectiunea de muzica clasica si opera continuam seria de spectacole dedicate reginelor lui Donizetti.

Met Opera – Maria Stuarda (a doua opera din seria reginelor lui Donizetti)

Dirijor: Maurizio Benini

Regie: Sir David McVicar

Distributie: Elza van den Heever, Matthew Rose, Joshua Hopkins, Matthew Polenzani, Maria Zifchak, Joyce DiDonato

Spectacolul poate fi urmarit aici

Taras Shtonda

Bolshoi Theatre – Katerina Izmailova (de Dmitri Shostakovich, varianta reviziuta in 1962 a operei “Lady Macbeth of the Mtsensk District”)

Dirijor: Tugan Sokhiev

Regie: Rimas Tuminas

Distributie: Taras Shtonda, Marat Gali, Nadja Michael, John Daszak, Oxana Gorchakovskaya, Roman Muravitsky, Vladimir Komovich, Alexander Korotky, Yuri Markelov, Goderdzi Janelidze, Stanislav Trofimov

Spectacolul poate fi urmarit aici

DR Symfoni Orkestret– Mahler’s 9th

Dirijor: Fabio Luisi

Program:

Gustav Mahler – Simfonia a 9-a

Concertul poate fi urmarit aici

Citește în continuare