Skip to content

7 exercitii pe care le puteti face in vacanta pe plaja. Daca mergeti desculti eliminati electricitatea din corp pe care o dobandim din cauza multelor gadgeturi utilizate zilnic.

Credit: Profimedia

Cum sezonul estival incepe sa atraga din ce in ce mai multi turisti, temperaturile si apa marii fiind excelente in aceasta perioada, nu trebuie sa uitam nici de miscarea zilnica care sa ne ajute la intretinere si la o mai buna stare de spirit. In plus in ultimii ani e demonstrat stiinfic ca avem corpul tot mai incarcat cu electricitate, iar mersul descult ne ajuta foarte mult organismul.

Exercitiile pe plaja se pot face intr-o multitudine de moduri astfel incat sa va puteti mentine in forma si, in acelasi timp, sa va bucurati de vacanta.

Primul pas pentru un antrenament reusit pe plaja este reprezentat de setarea orei, de preferat dimineata, cand nu este atat de cald.

Jogging-ul pe plaja este o modalitate potrivita si pentru incalzirea musculaturii, dar si pentru intretinerea corpului.

Fiind teren accidentat, jogging-ul pe plaja inseamna mai mult efort depus decat pe asfalt sau pe banda de alergare. Recomandarea este sa purtati incaltaminte cu talpa adecvata, astfel incat sa nu existe probleme sau incidente.

Sariturile pe nisip si fandarile se pot integra usor in rutina exercitiilor facute pe plaja.

La fel ca in cazul jogging-ului, fiind terenul accidentat, organismul va depune mai mult efort, insa compenseaza aerul de mare si soarele. Pe langa partea de rezistenta, nisipul iti va oferi si o amortizare a aterizarii, comparativ cu o podea tare. Sariturile sunt o alternativa pentru tonifierea musculara si pentru imbunatatirea posturii corpului.

In cazul fandarilor, probabil ca nisipul va fi din nou un factor de rezistenta, ceea ce inseamna ca veti fi fortati sa folositi mai multi muschi pentru a se stabiliza corpul.

Cu siguranta veti gasi zone pe plaja unde exista scari pentru a ajunge la plaja.

Cateva urcari si coborari pe scari pun in miscare toata musculatura corpului, testeaza anduranta si ard caloriile acumulate in plus, dar ajuta si la stimularea functionarii inimii si a sistemului circulator.

Constructia de castele de nisip ajuta corpul la tonifiere si relaxare.

Pe de o parte, corpul va sta in pozitii nefiresti pentru a putea fi facuta constructia propriu-zisa, ceea ce ajuta musculatura, in timp ce pielea se va tonifia pentru ca nisipul functioneaza ca un scrub natural.

Inotul este unul dintre cele mai potrivite sporturi care ajuta intregul corp, insa si saritul la mal peste valuri poate fi un exercitiu util organismului.

Specialistii spun ca 30 de minute de sarit peste valuri sunt echivalente cu un antrenament cardio, care lucreaza poza de umeri si coloana vertebrala.

Citește în continuare