Skip to content

Machiaj 2 in 1: Produse cosmetice multifunctionale

In industria produselor cosmetice apar zilnic noutati dedicate unui scop anume, insa daca va doriti un portfard restrans, ori va organizati pentru vacanta trebuie sa stiti ca exista cateva produse multifunctionale care va vor usura realizarea unui make-up. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati frau liber imaginatiei. 

Fondul de ten poate fi si produs de conturare  

Machiajul de zi deja capata forma mult dorita cu un singur produs. Daca ati ramas peste vara cu un fond de ten mai inchis in portfardul vostru nu este nicio problema. Il puteti integra cu usurinta in machiajul vostru aplicand, dupa fondul de ten potrivit nuantei voastre, putin produs din fondul de ten cu nuanta mai inchisa pe zonele in care vreti ca tenul vostru sa para usor bronzat. 

Rujul este perfect pentru obraji imbujorati 

Efectul natural de imbujorare poate fi obtinut rapid, chiar daca nu aveti la indemana un blush. Puteti folosi nuante de ruj piersica, rose sau rosu, iar textura cremoasa va fi usor de estompat cu ajutorul degetului, ori buretelului beauty blender. Aveti grija atunci cand dozati cantitatea, aceasta trebuie aleasa in functie de intensitatea pigmentului pe care rujul il are. 

Rujul lichid poate fi folosit in locul tusului 

Renumitele rujuri lichide cu finish mat, ultrarezistent, pot fi folosite atat pe buze, cat si ca eyeliner, tocmai datorita pigmentului intens si a preciziei cu care pot fi aplicate. Scoateti o cantitate mica de produs pe mana si aplicati-l cu o pensula de eyeliner.

Fardurile de pleoape pot fi o alternativa a produselor pentru  sprancene 

Daca nu aveti la indemana un produs special pentru sprancene orice fard de pleoape cu subton rece va poate ajuta. In functie de nuanta acestuia puteti folosi ca fard de sprancene, sau chiar ca produs de conturare. Singurul detaliu care trebuie luat in calcul este subtonul fardului. Tineti cont de faptul ca sprancenele trebuie conturate intotdeauna cu un produs care are subton rece, acelasi lucru fiind valabil si pentru contouring. In aceasta categorie nu intra insa fardurile cu irizatii stralucitoare.

Bronzerul si iluminatorul sunt noile farduri de pleoape

Pe langa utilitatea acestor doua produse cosmetice multifunctionale care pe care le puteti folosi pentru a oferi dimensiune, umbre si lumini, chipului, le puteti utiliza drept inlocuitor al fardurilor de ochi pentru realizarea unui machiaj de zi. Pe langa pometi puteti folosi iluminatorul pe pliul pleoapei, ori in coltul intern al ochiului. 

Citește în continuare