Skip to content

Terapia cu sare: pentru frumusete si sanatate

Sarea este un dezinfectant natural cu proprietati conservante, antibacteriene si antiinflamatoare si este folosita in practici medicale de sute de ani. Tot ea va poate imbunatati sanatatea si va poate stimula starea de bine. Beneficiile acesteia sunt obtinute in urma terapiilor fie cu sare uscata, fie cu sare umeda.

Haloterapia trateaza problemele respiratorii

Haloterapia sau terapia cu sare uscata amelioreaza problemele respiratorii. Aceasta terapie scade inflamatia de la nivelul sistemului respirator si deschide caile respiratorii, ajutandu-le sa elimine alergenii si toxinele din sistem. Metoda terapeutica se bazeaza pe efectele benefice ale aerosolilor uscati de sare, precum si pe regimul propice din punct de vedere al temperaturii, incarcaturii microbiene reduse si lipsa alergenilor din acest mediu. In tara noastra exista multe saline naturale extrem de apreciate.

Pe vremuri acest gen de terapie era practicat in salinele naturale, acum insa, din dorinta de a creste gradul de accesibilitate la tratament dar si de a controla anumite dezavantaje ale salinelor naturale (diferente microclimaterice de umiditate, presiune si temperatura) au fost dezvoltate „halocamere”, incaperi capitonate cu sare, asa numitele „saline artificiale”.

Terapia cu sare poate fi facuta si acasa prin intermediul terapiei cu sare umeda

Baile cu sare si respirarea aerului sarat sunt foarte relaxante si scad considerabil stresul la care este supus organismul. Cel mai usor mod prin care puteti beneficia de terapia cu sare umeda este prin bai cu sare Epsom. Numele acestei sari provine din cel al unui izvor cu apa amara din Surrey, Anglia si este cunoscuta si sub numele de sare amara, acest produs fiind un compus mineral natural care contine sulfat de magneziu. Aceasta are urmatoarele beneficii atunci cand o folositi acasa:

Efect relaxant – Dizolvati putina sare amara in apa calda. Odata patrunsi in piele, ionii de magneziu produc un efect relaxant prin stimularea productiei de serotonina si reducerea efectelor produse de adrenalina. Magneziu joaca un rol crucial in productia de energie la nivel celular, ceea ce va ajuta sa va simtiti mai energici.

Remediul insomniilor – O baie cu sare Epsom poate fi remediul ideal in cazul in care suferiti de insomnii. Puteti face o baie cu aproximativ 30 de minute inainte de culcare si beti un ceai de musetel imediat dupa pentru relaxarea mintii si a corpului.

Reduce inflamatia si durerea – Datorita continutului ridicat de magneziu, sarea Epsom este o metoda naturala de tratare a durerii. O baie cu sulfat de magneziu va reduce tensiunea musculara si are efect antiinflamator. Datorita efectului antiinflamator, baile cu sare Epsom pot reduce intensitatea durerilor de cap.

Citește în continuare