Skip to content

Deodorantele fara aluminiu, o optiune mai buna pentru ingrijire

Subiectul aluminiului in deodorante a fost controversat de-a lungul timpului, insa foarte important este sa stiti diferenta dintre un deodorant si un antiperspirant in ceea ce priveste ingredientele si formulele folosite de marile branduri. Categoria deodorantelor naturale se gaseste acum in gama larga, cu formule dedicate pielii sensibile, ba chiar concureaza cu deotorantele parfumate de pe rafturile supermarketurilor.

Aluminiul este ingredientul care ridica semne de intrebare cercetatorilor

Deodorantele sunt menite sa neutralizeze mirosul prin uciderea bacteriilor care il provoaca sau prin simpla mascare a acestuia. Pe de alta parte, antiperspirantul blocheaza glandele sudoripare pentru a preveni. Problema deodorantelor este ca acestea contin substante chimice dure, cum ar fi aluminiul, care este absorbit in piele si care poate avea efecte negative asupra sanatatii. Compusii din aluminiu reactioneaza cu moleculele de pe suprafata pielii si cu fibrele de cheratina din canalele sudoripare, formand dopuri care blocheaza conductele, impiedicand transpiratia sa ajunga la suprafata.

In ciuda studiilor, pana in acest moment nu s-a ajuns la nicio concluzie cu privire la efectele aluminiului asupra organismului, insa recomandat sa optati pentru produse bazate cat de mult posibil pe ingrediente naturale, pentru a evita efectul provocat de substantele chimice de-a lungul timpului. 

Deodorant roll-on mineral, 48h, Vichy

Deo Roll on Deodorant Mineral (fara saruri de aluminiu) eficacitate 48h are  toleranta pentru pielea sensibila. Produsul nu contine etanol, alcool si parabeni.

Deodorant Bio Active, Madara

Fara aluminiu, deodorantul Bio Active este creat pe baza de ulei esential de palmarosa si extracte naturale din plante. Hidrateaza si imbunatateste bariera naturala de protectie a pielii fara sa astupe porii. Deodorantul contine o formula bio extrem de eficienta in combaterea mirosurilor neplacute. Extractele de salvie, galbenele, menta si musetel, in combinatie cu uleiul esential de palmarosa inhiba dezvoltarea bacteriilor responsabile pentru producerea mirosului.

Deodorant natural Pure Aura Lavender Vanilla – roll-on, Salt of the Earth

Deodorantul natural clasic a fost imbogatit cu cel mai delicat miros 100% natural. Sarea minerala folosita ca ingredient activ este numit alaun de potasiu. Alaunul de potasiu este folosit de sute de ani ca deodorant natural. Actioneaza lasand pe piele un strat invizibil de saruri minerale. Acest strat invizibil impiedica dezvoltarea bacteriei care produce mirosul neplacut si lasa pielea curata si proaspata.

Deodorant roll-on pentru piele sensibila, Avène

Deodorantul Avène Body lupta eficient impotriva mirosurilor neplacute, oferind o senzatie de confort si prospetime, de lunga durata. Produsul nu contine saruri de aluminiu si nu va irita pielea. 

Citește în continuare