Skip to content

Produsele minune pe care ar trebui sa le aveti in rutina de seara

Indiferent ca aplicati produse de machiaj sau nu pe tenul vostru este esential sa ii purtati de grija. Neingrijit, tenul poate suferi mult, fiind primul care va da semne neplacute precum pete, acnee ori riduri. Daca nu stiti ordinea in care sa folositi produsele de ingrijire a pielii ganditi-va ca trebuie sa folositi produsul cu cea mai usoara consistenta, lichida,  pana la produsele cu o consistenta mai solida, cremoasa. Un detaliu important de mentionat este ca produsele uleioase ar trebui folosite printre ultimele in ritualul de ingrijire a tenului. 

Demachiati-va prin miscari circulare pentru ca toate impuritatile sa iasa la suprafata

Primul pas este acela de a sterge impuritatile existente. Pentru un rezultat cat mai eficient este indicat sa folositi un ulei demachiant cu textura lejeraprecum cel de la Kiehl’s – Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil,  pentru indepartarea machiajului. Aplicati produsul in miscari circulare fara a apasa puternic, miscarile gentile circulare vor face ca toate impuritatile sa iasa la suprafata. 

Ritualul de ingrijire a tenului seara este procesul care indeparteaza produsele, dar si praful cu care pielea voastra s-a confruntat mai bine de 8 ore. 

Al doilea pas recomandat ar fi acela de utilizare a gelului de curatare Enzyme Cleansing Gel de la Mario Badescu. Chiar daca folositi uleiul demachiant pe ten va pot ramane particule de praf ori din produsele utilizate. Tineti cont ca ritualul de ingrijire a tenului seara este procesul care indeparteaza produsele, dar si praful cu care pielea voastra s-a confruntat mai bine de 8 ore. 

Lotiunea tonica va echilibreaza pH-ul pielii

Lotiunea tonica, Tonique Confort de la Lancome, revitalizeaza pielea si este indicat sa utilizati un produs ce nu are in continutul sau alcool.  Rolul principal al lotiunii este acela de a echilibra pH-ul pielii – care se modifica, de exemplu, atunci cand va spalati pe fata, deoarece apa are un pH diferit – si de a o readuce in starea ei acida naturala, inchizand perfect porii. In plus, formula sa contribuie decisiv in procesul de pregatire a epidermei pentru contactul cu serumuri, creme sau tratamente specifice. In acest fel, pielea are abilitatea de a absorbi mult mai bine ingredientele din produsele de ingrijire.

Serumul cu vitamina C poate stimula productia de colagen

Aplicand un serum Capture Youth Glow Booster (Dior) ce contine vitamina C puteti reduce aspectul petelor maronii si a celorlalte tipuri de daune solare. Mai mult  acesta va poate stimula productia de colagen, estompeaza petele rosii postacneice si sporeste mecanismele de aparare a epidermei. Vitamina C este cunoscuta ca fiind si unul dintre cei mai puternici antioxidanti, asadar inflamatiile si iritatiile pot fi evitate daca aplicati acest produs.

Hidratarea tenului este obligatorie, indiferent de tipul de ten pe care il aveti

Indiferent de tipul de ten pe care il aveti hidratarea este obligatorie. Pielea trebuie hidratata si din exterior cu o crema hidradanta de noapte precum cea de la Estee Lauder, Revitalizing Supreme+ Night Intensive Restorative , intrucat deshidratarea acesteia poate conduce la aparitia acneei. O piele intens hidratata este o piele cu un aspect luminos, tanar, curat si sanatos.  

Crema de ochi ajuta la eliminarea cearcanelor

Crema de ochi Eye Concentrate de la brandul La Mer,nu trebuie aplicata foarte aproape de zona acestuia. Tineti cont de faptul ca este suficient sa masati in timpul hidratarii muschii din jurul ochilor. Crema de ochi ce contine hematit, un mineral incarcat magnetic, care ajuta la eliminarea cearcanelor, decolorarilor de suprafata si a aspectului neuniform. 

Uleiurile faciale au capacitatea de a hidrata si de a hrani pielea in profunzime

La randul lor, uleiurile faciale au capacitatea de a hidrata si de a hrani pielea in profunzime, putand inlocui sau completa cu succes o crema hidratanta si  raspund de cele mai multe ori unor nevoi specifice. Serumul poate inlocui crema sau poate fi folosit concomitent. In cazul uleiului The Renewal Oil, La Mer,nu trebuie aplicata o cantitate mai mare de cateva picaturi (2-3), deoarece sunt foarte concentrate, iar aplicarea lor exces va incarca tenul. Puteti aplica serumul inclusiv pe gat si decolteu.

Citește în continuare