Skip to content

Corectoarele colorate: cum se folosesc pentru a acoperi orice fel de imperfectiune

Corectorul este produs cremos si colorat, menit sa va neutralizeze problemele de pigmentare ale pielii precum roseata de pe fata, cuperoza, acneea, cearcanele foarte inchise de sub ochi, vinetii sau albastre.  Aveti grija ca acea zona in care aplicati acest produs sa fie foarte bine hidratata, mai ales daca problemele se afla in jurul ochilor.

In camuflarea imperfectiunilor pigmentare, fiecare culoare are alt rol

Camuflarea imperfectiunilor pigmentare mentionate mai sus se bazeaza pe neutralizarea lor cu ajutorul unei nuante complementare. Trebuie să identificați trei lucruri înainte de a începe aplicarea corectorului: locul unde trebuie sa folositi produsul, ce trebuie să corectați (ex: umbre întunecate, tonuri de galben sau roșeață) și nuanțele potrivite de utilizat.

Corectorul verde – il puteti aplica pentru a neutraliza nuantele de rosu. Astfel, acest corector este perfect pentru a ascunde rozaceea, cuperoza sau acneea.

Corectorul galben – Va neutraliza nuantele de mov-violet, ca atare, va camufleaza cearcanele cu tenta violet, venele sparte si chiar vanataile

Corectorul lila – Estompeaza foarte bine petele galbui sau vanataile intrucat neutralizeaza subtonurile galbene.

Corectorul piersiciu/somon – Este poate cel mai utilizat corector din kit-ul de machiaj. Rezultatul aplicarii acestui produs va consta in ascunderea cearcanelor albastrui si luminarea tenului, rolul corectorului de aceasta nunanta va neutraliza subtonurile albastrui.

Corectorul se aplica intotdeauna inaintea fondului de ten

In ceea ce priveste tehnica de aplicare, o pensula sintetica cu varf subtire este instrumentul potrivit. Utilizati produsul colorat exact pe zona problematica prin aplicari de tapotare usoare. Fondul de ten se aplica prin aceeasi tehnica de tapotare, pentru ca produsul aplicat initial sa nu se intinda inestetic si sa isi piarda din acoperire. La finalul machiajului fixati texturile cremoase cu ajutorul unei pudre translucide.

Un alt detaliu la care trebuie sa fiti atenti este locatia in care aplicati produsul. Daca problemele se afla pe nas, ori pe zone unde porii sunt dilatati, folositi produse cu o acoperire mai mare, cele cu acoperire mica spre medie nu vor rezista in acele zone intrucat tind sa fie primele care scot excesul de sebum la suprafata.

Citește în continuare