Skip to content

Galerie foto. Ce stiluri de machiaj au purtat vedetele la Globurile de Aur de-a lungul timpului

A 81-a editie a Globurilor de Aur va avea loc duminica, 7 ianuarie 2024 la Hotelul The Beverly Hilton si va fi gazduita de Jo Koy.

Va invitam sa urmariti o retrospectiva a look-urilor abordate de cele mai frumoase femei prezente in ultimii ani la gala Globurilor de Aur de la cocul perfect al anilor ’50 purtat de Grace Kelly, pana la pielea stralucitoare a Lupitei Nyong’o,  care dovedesc de ce frumusetea asumarii riscurilor este atemporala.

Veti putea observa stralucirea anilor 70 reprezentata de Angelica Huston sau pe Drew Barrymore definind fara teama anii ’90 cu o tunsoare bob si sprancene subtiri creionate.

Machiajul a intrat in epoca de aur in anii ’50. Grace Kelly si Elizabeth Taylor sunt referintele acelor ani.

Vorbim de vestitul look pinup pus in evidenta de linia subtire de tus – o simpla inovatie care a oferit un aspect glamour fetelor din acea vreme si care a fost preferat in detrimetrul fardurilor inchise de pleoape. Culoarea definitorie a anilor ’50 pentru pleoapele de ochi a fost cu siguranta rozul. 

Iubita si dorita de barbati, admirata si invidiata de femei, Marilyn Monroe a starnit intotdeauna controverse.

Odata cu aparitia sa pe micul ecran in anii ’40-’50, Marilyn Monroe aduce in atentia femeilor un machiaj mai feminin, cu sprancene bine definite, buze perfect conturate iar ochii evidentiati printr-o linie de tus. Acest stil de machiaj a fost denumit pin-up si este caracterizat de un ten mai dechis decat cel natural, linie de tus subtire pe pleopa superioara, rujul rosu care contureaza perfect buzele si obraji roz sau trandafirii.

Daca pana in 1950 machiajul avea accente pe buze, obraji si sprancene, anii ’60 au debutat moda machiajului accentuat pe ochi.

Machiajul de la acea vreme consta in nuante opace pastelate, unele femei isi acopereau intreaga pleoapa cu culoare, in timp ce altele au aplicat umbra folosind o tehnica numita cuta taiata (cut crease), care este inca populara.

Anii ’90 au resuscitat tendinte ale ultimelor decenii: sprancenele subtiri (pe care le putem observa la Drew Barrymore) si farduri albastre pentru ochi.

Cu toate acestea, au existat cateva inovatii precum buzele stralucitoare, puse in evidenta de luciu de buze aplicat peste ruj. Unele dintre cele mai populare culori de farduri la acea vreme au fost maro, gri si albastru.

Anii 2000 au marcat schimbari radicale in ceea ce priveste machiajul si tendintele de infrumusetare.

Daca la inceputul decadei actritele doar isi conturau ochii, mai tarziu am ajuns sa vedem stilul smokey eye – in mare voga prin anii 2010 (vedeti Marion Cotillard). In ultima parte a anilor 2000, femeile au inceput sa opteze pentru un stil fresh, natural prin intermediul caruia au reusit sa isi puna in evidenta trasaturile frumoase ( Emma Stone sau Michelle Williams).

Citește în continuare