Skip to content

Antrenamentele fitness ale anului 2020 – care sunt sporturile in trend

Se schimba anul, iar tendintele in sport se adapteaza la stilurile noi de trai si de munca. In 2020, accentul cade pe exercitiile mind-body, fitness si echipament high-tech, dar si pe clasele solicitante si distractive, deseori practicate alaturi de un instructor personal.

Fitness complet

Pana acum pentru a avea grija atat de fizicul, cat si de sanatatea noastra consultam specialisti diferiti, consumand astfel timp, dar si resurse financiare suplimentare. Lucrurile se vor schimba in 2020 pentru ca din ce in ce mai multe cluburi vor veni cu un pachet fitness-wellness complet.

Instructorii fitness vor avea competente si in nutritie, oferind clientilor atat un plan de antrenament eficient, cat si un meniu personalizat, salile fitness vor include in pachetul lor si terapii complementare, colaborand totodata si cu medici de diverse specializari.

Fitness si wellness digital, “din mers”

Traim in era vitezei iar multi dintre cei care si-ar dori sa faca sport si sa aiba un stil de viata mai sanatos nu au timp pentru sala, gatit, diete personalizate, alergat in fiecare zi sau un antrenament riguros alaturi de un instructor personal. In 2020, toate acestea se vor transforma in pretexte pentru ca pe internet exista si se vor lansa si mai multe aplicatii de fitness si wellness care sa ne ajute sa fim activi si in forma. Principalul atu este fitnessul digital care ofera accesul la cele mai eficiente antrenamente online ale instructorilor fitness cunoscuti, concepute astfel incat sa le practicati in acele “ferestre” dintre sarcinile de acasa sau de la lucru. In plus, aveti posibilitatea de a opta pentru pedometre cu optiuni diverse pentru a va stimula sa mergeti cat mai mult pe jos, aplicatii cu meniuri personalizate, aplicatii motivationale, grupuri fitness din care sa faceti parte, dar si echipamente si alte device-uri high-tech.

Clase de vaslit

Pe langa fitness complet si digital, 2020 vine cu schimbari si in cadrul antrenamentelor fizice la aparate, practicate la sala sau acasa. Acesta este si cazul vaslitului, un tip de miscare fizica neapreciat pana acum si nevalorizat. Aparatul care imita miscarile vaslitului incepe sa aiba din ce in ce mai multa popularitate, fiind prezent in multe sali fitness. Potrivit English Institute of Sport, vaslitul antreneaza pana la 86% din muschii corpului, are un impact minim asupra articulatiilor si imbunatateste echilibrul si postura, beneficii importante mai ales in conditiile in care sedentarismul si lucrul la birou au consecinte majore asupra sanatatii si fizicului nostru.

Antrenament kickboxing

In 2020, descatusarea vine atat prin antrenamente mind-body, cat si prin sport de impact, asa cum este kickboxingul. Trendul anului mizeaza pe o crestere a popularitatii boxului si kickboxingului, asa ca recomandat ar fi sa va luati un sac de box acasa sau sa va inscrieti la un curs de box/kickboxing. Antrenamentele cardio sau cele clasice au devenit plictisioare, fiind acum inlocuite cu exercitii antrenante, in cadrul carora sa ne eliberam de energii negative, iar clasele de box si kickboxing se potrivesc perfect acestor cerinte. Sunt sigure, antrenante si eficiente, iar intr-o singura sedinta de o ora se ard pana la 800 de calorii.

Antrenamente fizice concepute pentru persoane in varsta

In 2020, instructorii fitness se vor gandi si la pachete special destinate persoanelor mai in varsta, si asta pentru ca si interesul acestora este unul crescut pentru sport si wellness. In plus, o alta tendinta a anului este de a schimba punctul de interes al antrenamentelor: nu mai sunt importante atingerea unor obiective indraznete sau a unor performante fizice, ci o stare de sanatate buna, un tonus excelent care sa ne permita sa avem o calitate a vietii ridicata, iar asta se potriveste perfect si generatiei mai in varsta.

Antrenament de crestere a rezistentei corpului care sa incorporeze exercitiile cu greutati

Unul dintre antrenamentele populare in 2020 va fi cel de crestere a rezistentei corpului, foarte solicitante si ofertante pentru corp. Cele mai cautate vor fi exercitiile cu greutati, indiferent de felul lor. Asta inseamna ca nu se va pune accentul pe un anume tip de greutati, ci ca antrenamentul va fi inca si mai eficient atunci cand se vor mixa exercitiile cu greutati libere (sticle cu apa, de exemplu), kettlebells, gantere sau chiar mingi medicinale. Totul tine de conditia voastra fizica, obiective, dar si de viziunea antrenorului.

Citește în continuare