Skip to content

Hillary Clinton merge la Festivalul de Film de la Berlin ca sa promoveze un documentar despre alegerile din 2016

Hillary Clinton merge in acest an la festivalul de film de la Berlin pentru a promova un documentar pentru televiziune, Hillary, care este prezentat in afara competitiei.

Cu doar cateva zile in urma, acelasi film a vaut premiera mondiala la Festivalul de film de la Sundance unde a avut cronici foarte bune. Documentarul urmareste viata lui Hillary Clinton cu accent pe candidatura sa la prezidentialele din 2016 si arata imagini din culiele alegerilor in care Hillary a fost invinsa de Donald Trump.

Documentarul, lansat de Hulu, va avea premiera pe 6 martie, are 4 episoade de cate o ora si e o prelungire a campaniei de imagine pe care Hillary a sustinut-o post alegeri – o carte biografica, o alta carte documentar (scrisa impreuna cu fiica ei) despre femeile care au schimbat istoria. De altfel, intreaga campanie si defasurarea de forte post alegeri sunt o lectie impresionanta despre cum poti folosi o infrangere pentru a castiga si mai mult capital de imagine si a transforma intreaga experienta in ceva memorabil, pozitiv, pentru toata lumea.

Tot anul acesta mai ajung in Berlin, la Festival Willem Dafoe cu filmul “Siberia” in regia lui Abel Ferrara, dar si Elle Fanning care detine rolul principal in “The roads not taken” in regia lui Sally Potter.

Ambele filme concureaza pentru Ursul de aur, alaturi de alte 16 pelicule. Aceasta este lista completa filmelor aflate in competitia oficiala.

Berlin Alexanderplatz (Germany/Netherlands) – dir. Burhan Qurbani

DAU. Natasha (Germany/Ukraine/UK/Russia) – dir. Ilya Khrzhanovskiy and Jekaterina Oertel

The Woman Who Ran (Korea) – dir. Hong Sangsoo 

Delete History (France/Belgium) – dirs. Benoît Delépine and Gustave Kervern

The Intruder (Argentina/Mexico) –  dir. Natalia Meta 

Bad Tales (Italy/Switzerland) – dirs. Damiano D’Innocenzo and Fabio D’Innocenzo 

First Cow (USA) – dir. Kelly Reichardt

Irradiated (France/Cambodia) – dir. Rithy Panh

The Salt Of Tears (France/Switzerland) – dir. Philippe Garrel 

Never Rarely Sometimes Always (USA) – dir. Eliza Hittman 

Days (Taiwan) – dir. Ming-Liang Tsai 

The Roads Not Taken (UK) – dir. Sally Potter

My Little Sister (Switzerland) – dirs. Stéphanie Chuat and Véronique Reymond 

There Is No Evil (Germany/Czech Republic/Iran) – dir. Mohammad Rasoulof

Siberia (Italy/Germany/Mexico) – dir. Abel Ferrara 

All the Dead Ones (Brazil/France) – dirs. Caetano Gotardo and Marco Dutra 

Undine (Germany/France) – dir. Christian Petzold 

Hidden Away (Italy) – dir. Giorgio Diritti 

Si aceasta editie a festivalului de film de la Berlin se bucura de o participare importanta a filmelor romanesti, Cristi Puiu fiind cap de afis al unei noi sectiuni dedicate inovatiei in cinematografie, cu cel mai recent film al sau, “Malmkrog”

Radu Jude marcheaza si el o premiera; este primul regizor cu 3 proiecte prezente in festival, evident in sectiuni diferite.

Editia 2020 a Festivalului de film de la Berlin incepe pe 20 februarie si se incheie pe 1 Martie. Anul acesta festivalul o va celebra cu un premiu pentru intreaga cariera pe actrita britanica Helen Mirren.

Citește în continuare