Skip to content

Ce faceti in week end – teatru, muzica, film, expozitii, restaurante, plus unde duceti copiii

Daca nu aveti inca planuri pentru acest week end, urban.ro are cateva recomandari pentru voi.

Filme de vazut

Exhibition on Screen: Vincent Van Gogh (2015)

Colecția de artă: Van Gogh

Filmul-documentar regizat de David Bickerstaff si Phil Grabsky prezinta cele peste 200 de tablouri din colecția Muzeului Van Gogh din Amsterdam. Prin intermediul tablourilor, a povestilor si a colecției de scrisori, Theo Van Gogh, fratele lui Van Gogh, ni-l aduce mai aproape pe celebrul pictor si ne face cunoscuta povestea vietii lui.

Proiectia are loc sâmbătă, 6.03.2020, la Happy Cinema.

Durata filmului: 90 minute.

Bilete aici: aici

Urma

Filmul regizat de Dorian Boguta le are in distributie pe Madalina Ghenea si Irina Radulescu (fata lui Dem Radulescu aflata la debut in lung metraj) si e povestea unei disparitii dintr-o familie. Regizorul spune ca pentru acest thriller a plecat de la o intamplare din familia sa care l-a marcat foarte mult.

Filmul intra in cinematografele din toata tara din acest week end.

Durata: 105 minute.

Bilete aici aici

Spectacole de teatru

“Artă”, piesa Teatrului Bulandra regizata de Cristi Juncu, ne aduce in prim plan 3 prieteni care discuta despre arta, insa pun accentul pe ceva mult mai profund: pe prietenia lor si lumea în care traiesc, facand referire la ei insisi.

Vlad Zamfirescu, Gheorghe Ifrim si Şerban Pavlu aduc experienta propriei prietenii pe scena.

Durata spectacolului:  1h 40 minute

Bilete aici: aici

Spectacolul Teatrului Odeon “Liniște! Sarut. AcTiune!”, regizat de Peter Kerek este un spectacol despre cum se face un film, cand aproape nimic nu merge bine.

Elvira Deatcu, Pavel Bartoș, Gelu Nițu, Irina Mazanitis si Catalina Mustata reusesc sa aduca pe scena o comedie prin care scot in evidenta emotiile si gandurile actorilor, echipei tehnice și a regizorului, inaintea inceperii unei filmari.

Durata spectacolului: 1h 30 minute

Bilete aici: aici

Concerte care sunt sambata seara

Cantareata de muzica fado, Mariza, vine sambata, 7 martie la Sala Palatului, in Bucuresti pentru a sustine un nou show.  Este al 3-lea an consecutiv de cand Romania este pe lista tarilor in care artista doreste sa concerteze.

Biletele VIP sunt deja SOLD OUT, dar mai aveti timp sa va decideti daca vreti sa va petreceti seara de sambata in compania Marizei.

Accesul publicului se va face de la ora 17.30, iar concertul va incepe in jurul orei 19.00.

Adresa: Sala Palatului, Strada Ion Campineanu, nr. 28

Biletele aici: aici

Jean Gavril la The Pub

Daca preferati muzica romaneasca, atunci poate vreti sa va relaxati sambata aceasta, la concertul sustinut de Jean Gavril. Spectacolul incepe la ora 21.00.

Adresa: The Pub – Universitatii, Bulevardul Regina Elisabeta nr 9, Bucuresti

Bilete aici: aici

Doua expozitii de vazut in acest week end cu toata familia

Museum of Senses

Muzeul Simturilor este o adevarata experienta, atat pentru copii, cat si pentru parinti.

Acolo regasiti un mixt de iluzii optice, efecte de tot felul, umbre, lumini, iar mai mult de atat, un pat cu 1200 de cuie pe care va puteti aseza insa destul de comod.

Adresa: Afi Cotroceni Bucuresti, Bulevardul General Vasile Milea 4, Bucuresti.

Biletele si programul aici

Expozitie Christoph Niemann, la MNAC

Lucrarile lui Christoph Niemann sunt aduse pentru prima data in Romania, asadar daca vreti sa le vedeti cat inca se mai afla aici, rezervati-va  jumatate de zi si bucurati-va  de ele. Expozitia se numeste „Christoph Niemann – Punct de vedere”  si o puteti vizita intre 27 februarie – 29 martie 2020, in Sala Mare de la parterul Muzeului National de Arta Contemporana.

Urban a mai scris despre aceasta expozitie aici:

Adresa: MNAC – PALATUL PARLAMENTULUI, Str. Izvor 2-4, Aripa E4, Bucuresti. Intrarea se face prin Calea 13 Septembrie. Bilete aici

Timp liber cu copiii

Patinoarul Tiriac Telekom Arena

Daca printre activitatile preferate ale copilului dumnevoastra se afla patinajul, atunci ar fi ideal sa va petreceti timpul impreuna la Patinoarul Tiriac Telekom Arena din Otopeni. Chiar daca iarna a trecut, asta nu va impiedica sa nu va luati energia direct de pe patinoar.

Adresa: Patinoarul Tiriac Telekom Arena, Otopeni Drumul Garii Odai, Otopeni

Biletele si programul aici

Revolta povestilor – spectacol pentru copii si familie

Povestile fac parte din dezvoltarea copiilor, iar spectacolele teatrale sunt unele dintre cele mai benefice moduri in care acestia isi pot dezvolta imaginatia. REVOLTA POVESTILOR este o adaptare dupa textul scris de Sinziana Popescu, care vrea sa arate atat copiilor cat si parintilor ca povestile pot continua sa existe doar daca sunt citite, cultivate si iubite, iar imaginatia este factorul care trebuie sa ramana in permanenta cu noi.

Durata spectacolului:  1h

Palatul National al Copiilor, spectacolul are loc vineri 6 martie de la ora 19.00

Biletele si programul aici: aici

Alba ca zapada

Artist Cafe aduce weekendul acesta pe scena piesa “Alba ca zapada”, dar de data asta pusa in versuri, cu umor si multe peripetii din care copiii au ce invata.

Durata: 45 de minute

Spectacolul are loc sambata 7 martie, de la ora 11.00

Adresa: Artist Cafe, str. Lipscani nr. 30 ( etaj 2, magazin Diverta)

Biletele aici

Unde puteti lua un brunch sau o cina eleganta

B4 Market.

Un brunch in parcul Floreasca, la doi pasi de sala Floreasca si de cartierul primaverii. B4 market cu meniu care se adreseaza si celor care sunt vegetarieni sau care nu mananca gluten.

Bistroul e inconjurat de geamuri mari asa ca, practic, luati masa in parc, in liniste, uitand ca sunteti in mijlocul orasului.

Adresa Radu Beller 52, rezervari aici

Savart

Pentru pranz sau cina, Savart la cativa pasi de Calea Victoriei sau de Piata Romana, un restaurant care are un chef scolit la Paris. Fine cuisine intr-un loc cu semnificatii istorice.

Adresa Str George Enescu 2-4

Telefon rezervari: 0743 575 757

Urban a mai scris despre acest restaurant aici.

Citește în continuare