Skip to content

Bucurie in casa prin aromaterapie, cu ajutorul parfumurilor de interior

Aromateriapia poate fi un bun ajutor in aceasta perioada. Va puteti inmiresma camerele cu ajutorul parfumurilor si a lumanarilor parfumate care ne pot calma sau dinamiza. Cu ajutorul moleculelor parfumate receptorii din nas trimit mesaje sistemului nervos, pana la acea parte a creierului care raspunde de influentarea starilor de spirit si a emotiilor.

Parfumurile de interior ne ajuta sa ne calmam si sa ne inlature oboseala si stresul

De asemenea, ne imbunatateste starea de spirit si concentrarea. Pentru a ne putea simti mai confortabil intr-o varietate de situatii cu care ne confruntam in aceasta perioada acasa.

Este recomandat ca aceste produse sa fie pozitionate pe holul de la intrare, baie, si camera de zi. Incercati sa nu le pozitionati in dormitor, iar daca o faceti tineti-le acolo doar pe timp de zi, intrucat orice miros puternic va poate deranja atunci cand dormiti.  Pe piata exista o varietate de produse care va pot ajuta in acest sens precum difuzorul de camera parfumat, spray-urile si lumanarile parfumate.

Aroma de lavanda va ajuta sa aveti un somn linistit

In acest sens puteti pune in camera in care va odihniti pe timp de zi un parfum de interior cu aroma de iasomie. Jo Malone are pe piata un astfel de difuzor cu iasomie si musk. Mirosul de lavanda ne ajuta sa adormim mai repede, sa avem un somn mai odihnitor si poate reduce ritmul cardiac. Pe langa lanvanda aromele de bergamota si vanilie pot avea efecte sedative asupra organismului si pot determina, de asemenea, reducerea hiperactivitatatii si nelinistii.

Musetelul, lamaia, portocala si lemongrass-ul au rolul de a reduce nivelul de anxietate si de a oferi energie

Mirosul de portocala adus de un pordus precum The Ritual of Happy Buddha Parfum d’Interieur va ofera un pic de energie si poate ajuta la reducerea anxietatii daca organismul vostru accepta acest tip de note parfumate, in timp ce lamaia ale caror note le ofera lumanarea Lime Basil & Mandarin de la Jo Malone poate imbunatati starea de sprit si combate nivelul ridicat de stres, poate reduce semnele de anxietate si depresie. Lemongrassul joaca un rol important in reducerea tensiunii. Il puteti pune in casa ca atare sau cu ajutorul unei lumanari parfumate. Musetelul are beneficii antiinflamatorii, iar mirosul acestuia va poate imbunatati starea de spirit.

Notele parfumate de rozmarin si mentol ajuta la eliminarea durerilor de cap, iar cele de santal stimuleaza sistemul imunitar

Mentolul a fost testat si dovedit eficient in tratamentul migrenelor. De-a lungul anilor s-au facut mai multe studii, acestea constatand ca mentolul a redus simptomele cefaleei, precum si greata si varsaturile (care sunt adesea asociate cu migrenele).

Rozmarinul, un alt medicament popular cunoscut, a fost folosit de-a lungul timpului pentru a imbunatati circulatia si a reduce inflamatia. Inhalarea uleiului de rozmarin poate reduce durerile de cap, durerile musculare, reumatismul si artrita.

Notele oferite de santal au roluri antiseptice, antioxidante, antiinflamatoare si stimuleaza sistemul imunitar. Lemnul de santal este un aromatizant foarte placut, care favorizeaza relaxarea, concentrarea interioara si meditatia. Acest miros il puteti regasi in lumanarea parfumata de la Baobab, White Rhino.

Citește în continuare