Skip to content

Cele mai des intalnite 3 greseli in intretinerea tenului

Daca tot petrecem mult timp in casa, e un moment bun sa ne schimbam cateva dintre obiceiurile gresite.

Imbatranirea chipului nostru e produsa nu doar de incetinirea unor procese chimice din corp, ci si de greseli pe care le facem in intretinerea fetei.

Iata cateva dintre cele mai des intalnite greseli.

Ne spalam fata mai mult decat e necesar.

Mai ales in aceste zile, simtim pe pielea mainilor noastre ce inseamna spalarea excesiva. La fel se intampla si cu pielea fetei.  Cea mai mare cauza a deteriorarii pielii chipului este spalarea excesiva care duce la inlaturarea uleiului pe care-l produce natural pielea pentru propria intretinere. Rezultatul inseamna mai multe riduri si mai multi pori deschisi si un aspect obosit.

Medicii esteticieni recomanda ca spalatul fetei sa se faca o singura data pe zi, seara, pentru a ne culca cu fata curata, iar dimineata doar sa aruncam pe chip cativa stropi de apa pentru improspatare si tonifiere.

Uitam sa folosim dimineata un serum sau o crema hidratanta.

Desi vorbim mult despre poluare si cat de mult rau ne face, uitam in graba diminetii sa folosim o crema hidratanta sau un serum. Ne gandim ca ne salveaza un fond de ten mai gras si ca el este protectia impotriva razelor UV sau a poluarii. In fapt, crema hidratanta sau serumul ne ajuta la intretinerea pielii in profunzime.

Imaginati-va un pantof din piele care sta in soare multe zile pe balcon sau in curte; transformarile la care este supusa pielea care isi pierde din structura si elasticitate sunt foarte vizibile in primele 24 de ore si devin din ce in ce mai pregnante cu fiecare zi. La fel e si tenul nostru care nu e hidratat zilnic si este expus in soare.

Chiar si in zilele in care stam in casa, crema hidratanta nu trebuie sa lipseasca.  

Nu o sa va vina sa credeti, dar o a doua cana de cafea dimineata va afecteaza profund tenul.

Sportivii care stiu cat de mult inseamna hidratarea in performanta lor isi incep ziua cu cel putin o jumatate de litru de apa la temperatura camerei. Asta pentru ca pe timpul noptii, in cele 8 ore de somn, corpul se deshidrateaza. Noi, cel mai adesea, prima “bautura” pe care o servm dimineata este o cafea fierbinte aromata.  De fapt, cafeaua deshidrateaza si ar trebui sa o savuram dupa ce am baut ufiicientd e multa apa pentru ca sa fie reumplute rezervele corpului.

A doua ceasca de cafea ar trebui sa fie la mare distanta de prima si dupa ce am consumat minimum un litru de apa. Pare ca hidratarea fetei nu are legatura cu apa pe care o bem, dar hidratarea se face nu doar la stratul superficial ci si din interior. O piele nehidratata isi pierde flexibilitatea, se “caseaza” si gravitatia o face sa arate neplacut.

Pe langa aceste 3 greseli care predomina in rutina tuturor femeilor, la categoria obiceiuri care ne imbatranesc mai intra folosirea a prea mult fond de ten, nehidratarea zonei ochilor, lipsa unui masaj facial circular pe care sa-l facem pentru cateva clipe in fiecare zi.

Ca toate insa sa aiba efect, aceste obiceiuri trebuie respectate zilnic, ani la rand,  cu o disciplina care va conta din ce in ce mai mult ce trec anii in viata noastra.

Citește în continuare