Skip to content

Doua blockbustere – “Dupa ce ne-am certat” si “Tenet” – filmele cu care se deschid cinematografele din Romania. O poveste cu spioni care se joaca cu mintea spectatorilor si o poveste de dragoste perfecta pentru un week end linistit de toamna.

La mai bine de 6 luni de când au fost inchise, cinematografele din Romania, primul weekend in care putem merge la film si vedea o productie noua pe un ecran mare, cu un sunet exceptional, ne aduce doua filme cu doua categorii de public diferte: un film de actiune, care va placea mult barbatilor (Tenet), dar si o comedie romantica, parte dintr-o franciza de mare scucces (Dupa ce ne-am certat).

Tenet e filmul pe care orice cinefil adevarat isi doreste sa-l vada intr-o sala de cinema, in conditii exceptionale.

Tenet, semnat de Christopher Nolan, este o poveste epica a carei actiune debuteaza in lumea spionajului international. Inarmat cu un singur cuvânt – Tenet – si luptând pentru supravietuirea intregii lumi, Protagonistul calatoreste printr-o lume crepusculara a spionajului international, intr-o misiune a carei actiune se va desfasura dincolo de timpul real. Nu calatorie in timp. Inversiune.

Un film care se joaca cu mintea spectatorilor, realizat in conditii exceptionale, productia pentru care regizorul Christopher Nolan a cheltuit 200 de milioane de dolari e una dintre cele mai spectaculoase dintre cele pe care le veti vedea anul acesta.

Se spune deja ca filmul, la al carui scenariu Nolan a lucrat 5 ani, va intra in istoria cinematografiei, ca mai toate productiile lui Nolan care au avut lucruri exceptionale de spus despre cum se fac filmele – de la structurile narative, pana la modul de filmare sau utilizarea muzicii pentru coloana sonora. (Memento, Inomnia, Interstelar, Inception).

Ca fapt divers, Christopher Nolan, unul dintre geniile cinematografiei moderne, regizorul care este foarte preocupat de teoriile spatiilor paralele si a distantelor temporale paralele, care s-a declarat de multe ori un mare admirator al stiintei si al tehnologiei, nu are email si nici telefon mobil. Si n-a avut nicodata.

 Dupa ce ne-am certat / After We Collided este continuarea succesului After / Dupa ce ne-am intâlnit, After We Collided, o serie de povestiri usoare, romantice, despre doi tineri foarte simpatici  Tessa si  Hardin.

Filmele au la baza seria de romane-bestseller scrise de Anna Todd si ii are in rolurile principale pe: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Dylan Sprouse, Selma Blair si Candice King.

After We Collided este regizat de Roger Kumble (Cruel Intentions, The Sweetest Thing, Just Friends), scenariul fiind scris de Anna Todd si Mario Celaya.

Seria are asa mare succes la nivel mondial incat au fost anuntate deja filmele dupa ultimele parti: After We Fell (Dupa ce ne-am indragostit) si After Ever Happy (Dupa ce am gasit fericirea) la care filmarile vor incepe la sfârsitul acestui an. Ultimele doua parti vor fi filmate in acelasi timp.

Citește în continuare