Skip to content

Filmul “Malmkrog” al lui Cristi Puiu va fi difuzat in avanpremiera in Bucuresti in acest week-end. „Arctic”, „El Reino” si „Leto” completeaza programul „Cinema sub clar de luna”.

Dupa premiera mondiala la Festivalul de la Berlin, prezentarea la TIFF si Festivalul Anonimul de la Sfantu Gheorghe, cel mai recent film al lui Cristi Puiu ajunge vineri, 17 septembrie, in avanpremiera la Bucuresti, prin proiectia ”Malmkrog” la “Cinema sub clar de luna”, in aer liber. Avanpremiera face parte din evenimentul ”Noaptea alba a filmului romanesc”.

”Malmkrog” este o ecranizare de epoca, adaptata dupa „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov. Filmul prezinta cinci personaje, care vorbesc in limba franceza, germana, rusa si maghiara. 

Productia a fost deja premiata la Berlin si a intrat in cinematografele din Franta.

“Arctic”, ”El Reino / Jocuri de putere” si ”Leto – O vară rock’n’roll”, filmele europene care deja au cucerit publicul international pasionat de cinema de arta, cu povesti extraordinare, ecranizate si premiate.

Joi, 17 septembrie, e proiectat ”Arctic”, debutul in lungmetraj al regizorului brazilian Joe Penna, cu Mads Mikkelsen care joaca rolul principal intr-o poveste clasica despre lupta omului cu natura. ”Arctic” a fost prezentat in premiera mondiala la Cannes, unde s-a bucurat de laude din partea criticilor de specialitate.

Sambata, 19 septembrie, bucurestenii pot vedea ”El Reino / Jocuri de putere”, thrillerul politic al cunoscutului regizor spaniol Rodrigo Sorogoyen (”Madre”). Eroul filmului e un politician carismatic si apreciat care, in acelasi timp, e un om corupt care s-a imbogatit din bani publici de-a lungul anilor. ”El Reino / Jocuri de putere” este marele castigator al Premiilor Goyadin 2019, cu 7 trofee, printre care cele pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu si cel mai bun actor.

Duminică, 20 septembrie, ”Leto – O vară rock’n’roll” este filmul-eveniment al controversatului regizor rus Kirill Serebrennikov. O radiografie vibranta a scenei rock din Leningradul anilor ’80, filmul este o pledoarie pentru libertate. ”Leto – O vară rock’n’roll” a avut premiera la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai buna coloana sonora. Kirill Serebrennikov a castigat trofeul Nika pentru cel mai bun regizor in cadrul galei premiilor Academiei Ruse de Film, unde actorul Teo Yoo a fost declarat „Descoperirea anului“. 



Proiectiile incep la ora 20:00, in aer liber, intr-un spatiu alaturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite gazduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranta sanitara.

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

Mai jos gasiti lista filmelor din programul „Noaptea alba a filmului romanesc”.

Citește în continuare