Skip to content

Ce puteti face in weekendul 26-27 septembrie in Bucuresti: Festivalul Filmului Francez, premiere teatrale, Romanian Jewelry Week si evenimente culinare.

Ultimul weekend de septembrie se prezinta cu vreme calduroasa asa ca v-am pregatit o lista de evenimente in sali si in aer liber, de la filme la concerte live, expozitii internationale si evenimente culinare. 

La Bucuresti continua seria de filme de festival.

Editia de anul acesta a Festivalului Filmului Francez are loc sub deviza „Le film francais au feminin”/”Filmul francez la feminin” si propune publicului o selectie de filme care pun in valoare actrite si regizoare consacrate sau debutante.

La Bucuresti, proiectiile au loc pana pe 2 octombrie in sala de cinema Elvire Popesco si in aer liber, in curtea Institutului Francez si in spatiul Cinema Sub Clar De Luna, o curte alaturata Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A.

Spectacole noi de teatru pe care le puteti vedea in capitala cu Emilian Oprea, Nicoleta Lefter, Alex Bogdan, Ana Bianca Popescu si Alexandru Papadopol in premierele toamnei la Bucuresti

Companiile de teatru incep sa se intoarca la activitatea cu public in salile de spectacol. Deocamdata se joaca spectacole cu distributie mica in care sunt folosite putine resurse pentru a implica in culise cat mai putini oameni si a fi cat se poate de eficient in conditiile in care e nevoie de distantarea spectatorilor, iar asta inseamna ca se joaca cu o treime din spectatorii posibili.

Teatrul Odeon a anuntat deschiderea stagiunii 2020-2021 cu o premiera, la Sala Majestic. Duminica, 27 septembrie, ora 19:00, va fi prima reprezentatie din spectacolul Kilometrul zero de Saviana Stanescu, regia Andrei Majeri. In distributie sunt Ioana Bugarin, Diana Gheorghian, Nicoleta Lefter și Alexandru Papadopol. Spectacolul se va juca apoi pe 1 și 29 octombrie.

Teatrul de Comedie anunta deschiderea stagiunii 2020-2021, cu trei reprezentantii consecutive DOI PE O BANCA dupa Aleksandr Ghelman, regia Mihai Bendeac, programate in datele de 25, 26 și 27 septembrie, ora 19.00, la Sala Radu Beligan. Distributie: Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu; scenografie Gabriella Spiridon, muzica Mihnea Irimia, traducerea Boris Melinti.

O saptamana dedicata designerilor de bijuterie are loc in capitala

Prima editie Romanian Jewelry Week se desfasoara pana pe 27 septembrie intr-un format adaptat noilor conditii impuse de pandemie. Expozitii, conferinte, lansari de carte si tururi ghidate vor avea loc la ARCUB, in Hanul Gabroveni si in alte sase cladiri din Bucuresti: Muzeul National de Istorie a Romaniei, Assamblage, Galateca, AlbAlb, Dizainar si Place of Display. Veti gasi bijuterii expuse de 150 de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elvetia, Canada, Israel, China, Norvegia si SUA. Evenimentul va include colectiile a 70 de designeri romani si selectii din cadrul Milano Jewelry Week, PIN, Budapest Art Jewelry Night si scoala Krama din Atena.

Festivalul Intinerama continua cu un eveniment culinar dedicat Tarii Fagarasului

Sambata si duminica, de la ora 14.00, Intinerama organizeaza un picnic in Gradina Acuarela Bistro pentru gustari si degustari cu branzeturi, fructe, plante, flori din Tara Fagarasului si nu numai. Ele vor fi servite alaturi de sosuri, dulceturile si chutney-urile preparate in atelierul artizanal al Danielei Elena Graura, maestru bucatar si promotor al gastronomiei locale. 

In acest weekend sunt concerte cu Mircea Baniciu, Maria Radu, Bere Gratis si muzica braziliana live.

La Hard Rock Cafe, vocea inconfundabila a lui Mircea Baniciu va putea fi ascultata in aceasta seara, iar maine, Maria Radu, alaturi de Jean Victor Piloiu, vor completa atmosfera. Ambele concerte au loc pe terasa. Detalii despre evenimente aici.

Bere Gratis isi asteapta publicul sambata, 26 septembrie, de la ora 20:00, la Gradina cu Filme. Una dintre cele mai iubite trupe pop-rock romanesti – Bere Gratis – a fost infiintata in 1998 de Mihai ”Mita” Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) si Marius Dobre (chitara). In componenta actuala a formatiei este si Marian Saracu (tobe). Detalii despre eveniment aici.

In Gradina Sticlarilor are loc un concert de muzica braziliana cu Mara Halunga & Cauê De Marinis Project. 

Proiectul Mara Halunga si Cauê De Marinis s-a nascut in luna mai a anului 2018 care aduce din Brazilia, pe langa binecunoscuta bossa-nova,si alte acorduri muzicale mai putin familiare, rezultand o calatorie ce a pornit cu samba din São Paulo, orasul natal al lui Cauê, trecand prin Rio de Janeiro, panain nord-est, fiind intr-o continua cautare si extindere. Detalii despre eveniment aici

Art Safari, cel mai mare muzeu temporar din Romania cu 800 de lucrari de arta care provin din colectiile a 18 muzee si 84 de colectii private, este deschis si in acest weekend, unde unul dintre expozanti este Gili Avissar, artistul israelian cu origini romanesti.

Expozitia World Press Photo este inca disponibila publicului la MNAR, la fel si Muzeul Relațiilor Eșuate, care se afla temporar la Bucuresti cu o expozitie.

Citește în continuare