Skip to content

Joker devine Napoleon. Joaquin Phoenix in rolul lui Napoleon in viitorul film regizat de Ridley Scott

“Kitbag” este cel mai nou proiect a regizorului Ridley Scott care spune povestea imparatului Napoleon Bonaparte, interpretat de Joaquin Phoenix, cunoscut lumii pentru rolul principal din pelicula Joker. Conform informatiilor aparute in presa, filmul va fi produs pentru 20th Century Studios, cu care regizorul, prin compania sa Scott Free, a colaborat si la „The Last Duel”, productie realizata in Irlanda si recent finalizata, cu Ben Affleck, Matt Damon, Adam Driver si Jodie Comer in distributie.

Filmarile pentru “Kitbag” urmeaza sa inceapa anul urmator, filmul fiind o o privire personala asupra originilor lui Napoleon si asupra ascensiunii sale rapide, prin prisma relatiilor lui cu sotia si iubita Josephine. Regizorul a declarat ca Intentia este de a capta bataliile celebre ale lui Napoleon, ambitia si capacitatea sa de strategie ca lider militar si vizionar in razboi. De asemenea, filmul va include scene cu bataliile reprezentative ale lui Napoleon.

Titlul filmului, “Kitbag”, provine de la vechea zicala militara „geanta unui soldat este intotdeauna plina cu de toate”.

Cel mai recent succes al lui Phoenix vine din filmul „Joker”, rol pentru care a fost premiat cu un Oscar si pentru care este asteptata o continuare a filmului. Joker este unul dintre cele mai ravnite roluri din Hollywood pentru ca le ofera actorilor sansa de a arata talent si tehnica extraordinara. El este antieroul maniac care a redefinit carierele tuturor celor care au intrat in pielea lui, de la Cesar Romero in 1966 pana la Joaquin Phoenix in 2019.

Originar din Puerto Rico, Joaquin Phoenix si-a inceput cariera de actor impreuna cu fratele sau,  River Phoenix, si sora sa, Summer Phoenix. A primit numeroase premii pentru interpretare si peste 100 de nominalizari dintre care trei la Premiile Oscar si nominalizari la Globurile de Aur si la Premiile BAFTA, pentru rolurile din „Gladiatorul” (2000), „Walk the Line” (2005) și „The Master” (2012). In 2017, a primit premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes pentru interpretarea din „You Were Never Really Here” regizat de Lynne Ramsay si tot in 2017, actorul a fost in Romania, ca invitat la American Independent Film Festival.

Regizorul Ridley Scott este unul dintre cei mai activi cineasti de la Hollywood, cu proiecte multiple in desfasurare

Recent, regizorul a terminat filmarile pentru “The Last Duel”, un thriller istoric inspirat din cartea „The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France” de Eric Jager. Ben Affleck, Matt Damon si Nicole Holofcener au scris scenariul, iar Damon joaca rolul principal alaturi de Adam Driver si Jodie Comer, cu Affleck in rolul secundar.

Actiunea peliculei se desfasoara in Franta secolului al XIV-lea, unde cei mai buni prieteni Jean de Carrouges si Jacques Le Gris se vor lupta pana la moarte, dupa ce Carrouges il acuza pe Le Gris de violarea sotiei sale.

Ridley Scott mai are un proiect in desfasurare, care urmeaza sa inceapa in martie 2021, in Italia, pentru productia „Gucci”, in care vor juca Lady Gaga, care o va interpreta pe Patrizia Reggiani, cea care l-a ucis pe Maurizio Gucci, dar si Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver si Jared Leto.

Pana in acest moment, Ridley Scott are cinci alte proiecte in desfasurare, un film, fara titlu, a carei actiune este inainte de “Alien”, o continuare a lui “Gladiator”, un film de lungmetraj intitulat “Queen & Country”, “Gucci” si un proiect anuntat la inceputul pandemiei, ecranizarea romanului scris de Lawrence Write, “The End of October”, povestea unui epidemiolog al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prins in mijlocul unei pandemii cu raspandire rapida. Cartea prezinta evolutia acesteia in diferite regiuni ale globului si defalcarea societatii in urma evenimentului apocaliptic care este grava, la fel ca virsul cu propagare rapida. Ridley Scott si compania sa de productie, Scott Free, au obtinut drepturile de autor ale romanului lui Lawrence Wright, “The End of October”.

Pe HBO GO, publicul din Romania poate urmari serialul “Raised by the wolves”, care a inceput sa fie difuzat din  4 septembrie pe HBO GO. Doi androizi au sarcina de a creste copii umani pe o planeta misterioasa. Colonia de oameni devine din ce in ce mai infloritoare, dar ajunge in pericol sa fie distrusa de diferente religioase, iar androizii descopera incet, incet ce consecinte pot avea incercarile lor de a controla crezurile oamenilor.

Citește în continuare