Skip to content

Schimbare majora in industria cinematografica: Matrix 4, Dune, Godzilla si alte 14 filme vor fi lansate direct pe HBO Max.

La finalul unui an in care cinematografele au stat mai multe inchise decat deschise, studiurile Warner Bros anunta o schimbare majora. Toate cele 16 filme programate sa fie lansate in 2021 vor aparea direct pe HBO Max, concomitent cu premiera din cinematografe, acolo unde va fi posibil.

Schimbarea ameninta viitorul existentei cinematografelor si experienta clasica de vazut filme pe marele ecran. Initiativa Warner Bros de a se avanta cu toate lansarile direct pe platformele de streaming ar putea incuraja si alte studiouri sa vanda noile productii catre Netflix, Amazon sau alte site-uri similare.

Pe de o parte, publicul se va bucura de divertisment si blockbustere intr-un an care se preconizeaza a fi destul de greu. In acelasi timp, marile studiouri de la Hollywood au avut pierderi uriase in 2020 iar aceste masuri au fost luate pentru a incerca sa salveze o parte din viitorul industriei cinematografice americane.

Dune, Matrix 4, Godzilla vs Kong, remake-ul Tom si Jerry si noul Suicide Squad sunt printre cele 17 filme pe care le veti putea urmari in 2021 pe HBO Max.

Lansarile vor fi disponibile pe HBO pentru o perioada de o luna, incepand de la data premierei oficiale din SUA. Filmele anuntate sunt „Mortal Kombat” pe 15 ianuarie, „The Little Things” pe 29 ianuarie, „Tom si Jerry” pe 5 martie, „The many Saints of Newark” pe 12 martie, „Reminescence” pe 16 aprilie, „Godzilla vs. Kong” pe 21 mai, „In the heights” pe 18 iunie, „Space Jam: A New Legacy” pe 16 iulie, „Suicide Squad” pe 6 august, „Dune” pe 1 octombrie, „Regele Richard” pe 19 noiembrie, „Matrix 4” pe 22 decembrie si „Judas and the Black Messiah”, „Those who wish me dead” si „James Wan’s Malignant” ale caror date nu au fost inca anuntate dar se stie ca vor aparea in 2021.

Desi a fost anuntat un program mondial de vaccinare impotriva virusului Covid-19, lucru care ar putea insemna redeschiderea cinematografelor, Toby Emmerich, Presedintele grupului Warner Bros. Pictures a declarat ca a fost o decizie destul de greu de luat dar au fost consultati epidemiologii de top din SUA care cred ca pandemia va continua pana spre finalul anului 2021.

Emmerich a declarat ca „Avem toate aceste filme extraordinare care stau pe raft iar consumatorii sunt insetati duna continut nou.”

Vestea a venit la cateva zile dupa ce Warner Bros a anuntat ca Wonder Woman 1984, una dintre cele mai asteptate premiere cinematografe ale anului 2020 va fi lansata pe HBO Max in ziua de Craciun.

In luna octombrie, studiourile au anuntat alte 4 filme care vor fi amanate. 

In ultimele saptamani, Warner Bros a incercat sa isi linisteasca investitorii si cei peste 8.000 de angajati prin anunturi constante care au impact in industria cinematografica din intreaga lume.

„The Batman” cu Robert Pattinson in rolul principal a fost amanat din nou, de pe 1 octombrie 2021 pentru 4 martie 2022.

Productia „The Flash” cu Ezra Miller in rolul supereroului care se misca incredibil de repede a fost reprogramata de pe 3 iunie 2022 pe 4 noiembrie 2022.

Filmul „Shazam! Fury of the Gods” a fost mutat de pe 4 noiembrie 2022 pe 2 iunie 2023 iar „Black Adam” cu Dwayne Rock Johnson a fost amanat de pe 22 decembrie 2021, nevand o alta data de lansare momentan.

Una dintre francizele care a avut cel mai mult de suferit a fost James Bond prin amanarea de patru ori a productiei „No Time To Die”.

Anuntul amanarii noului James Bond a dus la reactii de domino care se prabuseste. Unul dintre cele mai celebre lanturi de cinematografe din SUA si Marea Britanie, Cineworld, se inchide pana la anul.

Compania britanica Cineworld  este cea mai mare din Regatul Unit, cu peste 120 de teatre si a doua cea mai mare din America de Nord, unde opereaza 540 de cinematografe. 

Citește în continuare