Skip to content

„Wonder Woman 1984” va fi lansat atat pe HBO Max, cat si in cinematografe, in ziua de Craciun

Dupa mai multe zvonuri, Warner Bros. a anuntat ca filmul „Wonder Woman 1984” va debuta pe serviciul de streaming HBO Max pe 25 decembrie, timp de o luna, fara costuri suplimentare pentru abonati. Incepand cu ziua de Craciun, productia cu supereroi va putea fi vazuta si in cinematografele din Statele Unite.

„Wonder Woman 1984”, filmul american cu supereroi bazat pe personajul Wonder Woman de la DC Comics, va avea premiera in cinematografe la nivel international, unde HBO Max nu este disponibil, cu o saptamana mai devreme, pe 16 decembrie.

Decizia de a renunta la o lansare normala in cinematografe este una surprinzatoare deoarece „Wonder Woman 1984” era preconizat a fi unul dintre cele mai importante filme din 2020, cu potentialul de a obtine peste 1 miliard de dolari din vanzarea de bilete.

Initial, filmul realizat cu un buget de 200 de milioane de dolari era programat sa ajunga pe marile ecrane in vara, insa a fost amanat de nenumarate ori pe fondul pandemiei.

Expertii din industria filmului considera ca, precum „Black Widow”, „Fast & Furious 9” sau „No Time to Die”, „Wonder Woman 1984” va fi amanat de fapt pana in 2021 deoarece 50% din cinematografele americane sunt inchise si oamenii inca ezita sa vada un film in salile de cinema.

„Acesta este un film uimitor care prinde viata cu adevarat pe marele ecran si vom oferi aceasta optiune consumatorilor din Statele Unite, unde sunt deschise cinematografele. Ne dam seama ca multi consumatori nu se pot intoarce in salile de cinema din cauza pandemiei, asa ca vrem sa le oferim optiunea de a vedea Wonder Woman 1984 prin intermediul platformei HBO Max.” a declarat intr-un comunicat Ann Sarnoff, chair&CEO la WarnerMedia Studios&Networks Group.

La inceputul pandemiei, Warner Bros. a optat pentru difuzarea filmelor „Scoob” si „The Witches” la HBO Max.

Noua productie este regizata de Patty Jenkins dupa un scenariu scris de aceasta impreuna cu Geoff Johns si David Callaham si dupa o poveste de Johns si Jenkins.

Actrita Gal Gadot o va interpreta pe Diana Prince/Wonder Woman si va juca alaturi de Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright si Connie Nielsen. Actiunea filmului se desfasoara in 1984, pe durata Razboiului Rece, si se concentreaza in jurul personajului Diana Prince, in timp ce aceasta se confrunta cu doi dusmani formidabili, Maxwell Lord (Pedro Pascal) si Cheetah (Kristen Wiig), si se reuneste cu Steve Trevor (Chris Pine), o iubire din trecut.

In ziua lansarii primei productii „Wonder Woman” din 2017, patru milioane de oameni din Statele Unite au vizionat lungmetrajul cu supereroi. Filmul a avut incasari totale de peste 800 de milioane de dolari la nivel mondial.

„Wonder Woman” (2017) a fost regizat tot de Patty Jenkins dupa un scenariu de Allan Heinberg si o poveste de Heinberg, Zack Snyder si Jason Fuchs.

Dezvoltarea unui film de action live despre personajul Wonder Woman a inceput in 1996, si urma sa fie produs de Ivan Reitman, insa proiectul a fost anulat.

Inspiratia pentru Wonder Woman a fost extrasa din povestile creatorului William Moulton Marston, din anii 1940, si ale lui George Pérez. Filmarile pentru prima productie au inceput in noiembrie 2015, si s-au desfasurat in Marea Britanie, Franta si Italia.

A fost cel de-al doilea film de action live cu personajul Wonder Woman dupa debutul acesteia in „Batman vs. Superman: Dawn of Justice” din 2016.

Wonder Woman a avut premiera mondiala la Shanghai pe 15 mai 2017 si a fost lansat in Statele Unite pe 2 iunie 2017, in formatele 4DX, RealD 3D si IMAX 3D de catre Warner Bros. Pictures.

American Film Institute l-a selectat ca unul dintre primele 10 filme ale anului 2017 si a castigat Premiul Hugo la categoria Best Dramatic Presentation in 2018.

Citește în continuare