Skip to content

Topul celor mai citite articole pe urban.ro in 2020

2020 a fost anul in care urban.ro a incercat sa va tina companie in fiecare zi cu stiri care sa va bine dispuna si din care sa invatati ceva. A fost anul in care, in lipsa unor spectacole in Sali consacrate – de teatru, opera sau cinema -, in lipsa muzeelor si ele inchise pentru o vreme, am incercat sa va oferim alternative pentru ca intrega dvs familie sa aiba o experienta culturala din care sa invete ceva.

Iata care au fost cele mai citite articole pe urban.ro in anul 2020. Va multumim pentru fiecare vizita, fiecare reactie la articolele noastre.

12 documentare despre vietile unora dintre cei mai importanti artisti ai lumii disponibile gratuit, online. Filmele va vor deschide portile in universurile lui Brancusi, Picasso, Francis Bacon, Dali, Caravaggio, Rembrandt, Claude Monet, Andy Warhol, Van Gogh, Velazquez, Raphael si J.M.W. Turner. 

Daca nu ati fost niciodata la Hermitage, iata o calatorie video spectaculoasa de 7 kilometri in 5 ore si 19 minute prin al doilea cel mai mare muzeu din lume.

Filmul calatoriei prin muzeul Hermitage a fost regizat de Axinya Gog, in varsta de 29 de ani, din Rusia. Artista si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei prin muzee, mama ei find istoric de arta si curator la Galeria Treyakov din Moscova.

Pe langa imaginile si scenariul spectaculos creat pentru filmul de 5 ore, 19 minute si 28 de secunde, partea unica a productiei „Hermitage” este faptul ca a fost filmat one shot, dintr-un singur cadru, fara editare.

Regizoarea si echipa ei au avut la dispozitie doua zile in care muzeul a fost inchis vizitatorilor: una pentru repetitii si una pentru filmarea propriu-zisa. Hermitage este format din sase cladiri care gazduiesc una dintre cele mai mari colectii de arta din lume.

In primavara cand intreaga lume era in lockdown Opera din Viena avea cateva programe gratuit, spectacole de Opera realizate de unii dntre cei mai importanti artisti in domeniu. Astazi nu mai sunt disponibile online toate lucrarile de atunci.

Ati spune ca romanilor nu le plac foarte mult muzeele, dar articolul nostru cu 10 muzee din Romania care pot fi vizitate online a avut peste 100.000 de vizualizari. Gasiti in el detalii despre turul virtual prin Ateneul Roman si cel al  Muzeului National Cotroceni .

2020 a fost un an greu pentru cei care au mici afaceri, cand eram in izolare totala am incercat in felul nostrum a va oferim un sprijin si dv, dar si celor care au afaceri mici locale: ferme, producator de legume, patiseri. Doua dintre articole au depai si ele 100.000 de vizualizari si speram ca v-au fost de folos.

Articolul nostru despre documentarele destinate profesorilor si elevilor pe care Netflix le ofera gratuit a fost viral la vremea lui, il mai vedem in rapoartele de trafic cum e accesat dintr-un google class semn ca sunt ceva elevi care profita de el.

Ne-a fost dor tuturor de calatorii, si probabil ca Barcelona e una dintre destinatile foarte iubite de romani. In topul celor mai vizitate articole a fost povestea a 20 de cladiri fantastice create de Antonio Gaudi, arhitectul-geniu care a redefinit Barcelona.

Ne-am dorit de la momentul relansarii urban.ro sa fim un sprijin pentru artistii locali. Le-am promovat proiectele si ideile si vom incerca si in continuare sa-I sprijinim cu orice putem. Unul dintre cele mai citite articole din 2020 a fost cel despre initiativa actorindependent, o initiativa a actorilor Oana Pellea, Chris Simion, Marius Manole, Serban Pavlu, Mihai Calin, Istvan Teglas si Vlad Zamfirescu, prin care s-a incercat strangerea de bani pentru cheltuielile curente ale actorilor din ectoru independent care nu mai au venituri.

Unul dintre cele mai citite interviuri de pe urban.ro in 2020 a fost cel despre Darius Prodan, un tanar absolvent de actorie la Sibiu, care a organizat in curtea bunicilor lui un mic teatru pentru ca in orasul sau nu venea niciun teatru. Dupa articolul nostru stim ca si-a facut cel putin un prieten nou, Pavel Bartos, care i-a vizitat si a avut si un mic spectacol acolo.

Succesul international al lui Adrian Ghenie e de interes pentru romani, articolul despre cele mai bine vandute tablouri ale sale fiind in topul celor mai citite in 2020.

Si poate vestea cea mai simpatica, unul dintre cele mai citite articole din 2020 pe urban.ro a foat despre bun simt si maniere. Deci mai avem o speranta la o lume mai buna si mai frumoasa.

Va dorim un an bun, va multumim pentru ca ne-ati citit si promitem ca in acest an sa continuam sa fim un companion care va aduce stiri frumoase in fiecare zi.

Citește în continuare