Skip to content

Netflix pune la dispozitia profesorilor si elevilor filme si seriale documentare gratuite

La cererea profesorilor din intreaga lume, platforma online de streaming Netflix pune la dispozitia acestora si a elevilor o selectie de filme si seriale documentare pe canalul YouTube Netflix SUA, care pot fi accesate gratuit. Pana acum compania oferea acces catre documentare scolilor care solicitau acest lucru pentru ca studentii, respectiv elevii sa le poata viziona in timpul orelor de curs.

 Subtitrari in 12 limbi, inclusiv in limba romana, vor fi disponibile in cursul acestei saptamani

Deocamdata, aceste documentare sunt disponibile in limba engleza. Pentru fiecare productie sunt disponibile si resurse educationale, care pot fi folosite atat de profesori, cat si de elevi. De asemenea, Netflix va organiza sesiuni de intrebari si raspunsuri cu unii dintre creatorii din spatele acestor proiecte.

Printre documentarele disponibile se afla si „Planeta noastra” lansat in urma cu un an de cei de la Netflix si marcand prima productie intre platforma si Sir David Attenborough, nume ilustru al domeniului de istorie a naturii si colaborator consacrat al BBC. Pentru anul 2021 acesta au in plan sa produca inca un documentar in trei parti intitulat „Life in Colour”. Narat de Sir David Attenborough, documentarul „Planeta noastra” combina imagini uimitoare si tehnologie de ultima ora cu privelisti extraordinare ale unor locuri salbatice filmate pentru prima data si ale animalelor ce populeaza aceste tinuturi. Acest proiect ambitios s-a desfasurat pe parcursul a patru ani si a fost filmat in 50 de tari si pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane. Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidentiaza diversitatea extraordinara a habitatelor din intreaga lume, de la salbaticia meleagurilor izolate ale Polului Nord, la adancurile misterioase ale oceanelor si pana la vastele tinuturi africane si junglele Americii de Sud.

 Netflix a realizat, de asemenea, scurtmetraje documentare care dezbat subiecte de actualitate precum politica, stiinta sau istorie. Toate acestea pot fi vizionate in cadrul serialului „Pe intelesul tuturor”. Netflix pune de aceasta data o selectie de episoade realizate in parteneriat cu Vox Entertainment, fiecare prezentand interviuri cu experti cu autoritate din domeniile respective.

Totodata, Netflix a pus la dispozitie in playlistul de pe Youtube alte serii precum „Abstract: arta designului”, care intra pe teritoriul artei, stiintei si filosofiei designului, prezentandu-i pe cei mai mari vizionari ai diverselor discipline, ale caror lucrari  modeleaza cultura si viitorul si „Bebelusi”, o calatorie in cinci parti despe viata sugarului.

Daca preferati o experienta documentara complexa din domeniile politicii, istoriei sau a naturii Netflix a adaugat in acest playlisturi si alte tiluri precum: „Castile albe”, Ciclul progresului, „Cursa pentru Congres”, „Chasing Corals” si „Al 13-lea amendament”.

Accesati lista de redare a documentarelor aiciCitește în continuare