Skip to content

(galerie foto) Tinutele purtate de Regina Elisabeta, Prima Doamna Jill Biden si Kate Middleton in primele intalniri oficiale.

Asa cum era programat, Presedintele SUA Joe Biden si Prima Doamna Jill Biden au facut o prima vizita oficiala in Marea Britanie cu ocazia Sumitului G7 unde s-au reunit cei mai puternici lideri politici ai lumii. Pe langa intalnirile politice, Regina Elisabeta i-a invitat la ceai – care a inceput cu onoruri si o parada militara – iar Prima Doamna a vizitat un centru pentru copii alaturi de Kate Middleton, Ducesa de Cambridge.

Pentru Jill Biden, calatoria in Marea Britanie este similara cu vizitele realizate de fostele Prime Doamne Michelle Obama si Melania Trump insa noutatea este faptul ca a fost insotita constant de un membru al Familiei Regale. Acest lucru se datoreaza si faptului ca Familia Regala joaca un rol important in Sumitul G7 deoarece Printii Charles si William au gazduit un eveniment oficial pentru liderii politici dar si ai celor mai mari afaceri din lume. Scopul intalnirii a fost ca sectorul privat sa lucreze alaturi de cele mai mari puteri pentru a combate criza climatica.

Prima aparitie a Primei Doamne a fost pe 11 iunie, alaturi de Kate Middleton cand au vizitat au vizitat elevii si profesorii de la Academia Connor Downs din Hayle, Cornwall. 

Evenimentul a fost marcat de o implicare sustinuta a celor doua in educatia copiilor. In timp ce doamna Biden este profesoara de meserie, Kate a lucrat in ultimii ani cu liderii sistemului educational din Marea Britanie.

In cadrul evenimentului de la scoala din Cornwall, Biden si Middleton s-au intalnit cu copii de 4 si 5 ani, au vorbit cu ei despre temele pe care le au si i-au supravegheat in timp ce lucreaza. Ulterior, spre deliciul fotografilor prezenti, au hranit iepurii scolii cu morcovi si au vorbit cu reporterii despre importanta educatiei dar si despre alte subiecte. 

Ducesa de Cambridge si Prima Doamna au purtat culori complementare pentru prima lor intalnire. Kate a fost imbracata intr-o rochie magenta de la Alexander McQueen, marcata de o curea in talie care i-a accentuat silueta si pantofi. Rochia a fost accesorizata cu o geanta LK Bennett, pantofi bej Rupert Sanderson si cercei ASOS. Jill Biden a purtat o rochie de tip A-line de la Akris, care a devenit deja o semnatura a stilului sau, alaturi de un sacou roz de la L’Agence si pantofi Valentino de culoarea pielii.

Regina Elisabeta a avut 3 aparitii in cadrul evenimentului. Prima a fost cand s-a intalnit cu liderii Sumitului G7 pentru o fotografie oficiala si a creat un moment care a devenit viral dupa ce i-a intrebat „Trebuie sa pozam de parca ne-am simti bine, nu-i asa?” pentru a detensiona momentul. 

Ulterior, monarhul a aparut alaturi de Kate Middleton, Ducesa de Cornwall si Printii Charles si William la o receptie la care au luat parte toti liderii tarilor prezente la Sumit si sotiile sau partenerii acestora.

Regina Elisabeta a optat pentru o rochie cu imprimeu floral in culori complementare: roz si verde. A fost accesorizata cu geanta si pantofi din piele neagra, manusi albe satinate, colier si cercei din perle.

La receptie a fost prezenta, bineinteles, si Jill Biden care s-a schimbat intr-o tinuta marcata prin piesa vestimentara considerata reprezentativa pentru Marea Britanie: un trench. Pentru a onora designerii americani, trenchul a fost realizat de designerul Gabriela Hearst (de origine din Uruguay care activeaza in SUA de peste 15 ani) si a fost accesorizat cu o geanta de tip clutch de la Larroudé.

Kate Middleton a purtat o rochie de tip jacheta ivoire de la Alexander McQueen, pantofi bej decupati la spate de la Aquazzura, o geanta vintage Josef si cercei Robinson Pelham in modelul Aspen.

Dupa receptie, Regina Elisabeta alaturi de Ducesele de Cambridge si Cornwarll – Kate si Camilla – au participat la un eveniment la Centrul Eden din Cornwall care a gazduit Summitul G7. 

In onoarea zilei oficiale a monarhului britanic, Reginei i-a fost oferit un tort urias pe care a incercat sa il taie cu o sabie. Dupa cateva incercari amuzante in care a pus inclusiv mana pe lama sabiei, a reusit sa taie prima felie de tort cu un cutit. Momentul il puteti urmari mai jos.

La finalul Sumitului, Joe si Jill Biden au fost invitati la un ceai la Castelul Windsor. Prima Doamna si Regina s-au imbracat in culori contrastante, foarte placute, intr-o nota pozitiva.

Vizita la Castelul Windsor a inceput cu o parada militara in care Presedintele Joe Biden i-a salutat fiecare dintre cei prezenti. In acest timp, Regina Elizabeta si Prima Doamna au ascultat concertul fanfarei, momentul fiind urmat de o invitatie la ceai si o fotografie oficiala pe Marele Coridor al castelului.

Prima Doamna a purtat o rochie cu sacou de la Adam Lippes intr-o nuanta linistitoare de albastru, pe care le-a accesorizat cu pantofi Valentino, un ceas Cartier si o brosa.

Regina a fost imbracata intr-o rochie inflorata similara celei purtate la receptia Summitului G7. De data aceasta, rochia fost intr-o nuanta de roz, fiind accesorizata cu palarie roz, perle, pantofi si geanta din piele neagra.

In privinta hainelor purtate de Regina Elisabeta, numele brandurilor care le-au creat nu sunt facute publice aproape niciodata. Se considera ca sunt gandite si alese impreuna cu Angela Kelly, asistentul personal al monarhului, detalii despre cum sunt alesi „stilistii” regali puteti citi mai jos. Tot mai jos puteti descoperi mai multe tinute superbe din garderoba regala.

Citește în continuare