Skip to content

Rachel Zegler va juca rolul Alba ca Zapada in prima ecranizare live action Disney a desenelor animate lansate in 1937. Intre timp, pe Zegler o veti vedea in „West Side Story” si in noul „Shazam”.

Desi este necunoscuta publicului larg, Rachel Zegler va juca unul dintre cele cunoscute personaje din istoria povestilor pentru copii: Alba ca Zapada din „Alba ca Zapada si cei 7 pitici”. Imediat dupa ce Disney a confirmat distributia ei, Zegler a postat pe Twitter ca „Am manifestat toata viata mea acest lucru!”

Filmul va fi regizat de Marc Webb cunoscut pentru o multime de videoclipuri muzicale realizate pentru Maroon 5, Green Day, Diddy, Miley Cyrus dar si pentru productiile „The Amazing Spiderman 1 si 2”, „500 days of summer” sau „Gifted”.

Webb a declarat ca Rachel a fost aleasa „pentru abilitatile vocale extraordinare. Este puternica, inteligenta si optimista, calitati pe care le vom explora prin modul in care vom redescoperi aceasta poveste clasica de la Disney.”

Noul live action Alba ca Zapada se afla in lucru inca din 2016 si va incepe filmarile in 2022. Muzica va fi compusa de Benj Pasek si Justin Paul care au lucrat pentru cele mai apreciate musical-uri de succes din ultimii 5 ani: „La La Land”, „The Greatest Showman” si „Dear Evan Hansen”. Bineinteles ca vor include si cantecele deja cunoscute „Heigh-Ho”, „Someday My Prince Will Come” si „Whistle While You Work.” Reprezentantii Disney au declarat ca motivul pentru care a durat atat de mult sa inceapa productia pentru acest este coloana sonora care trebuie sa fie memorabila.

In privinta lui Zegler, cautarile pentru rolul Alba ca Zapada se desfasoara de cateva luni iar producatorii au vazut numeroase actrite. Publicatia Deadline mentioneaza ca au fost impresionati cand au vazut primele filmari cu Zegler in rolul din West Side Story. 

La numai 17 ani, Zegler a luat casting-ul pentru rolul Maria dupa ce regizorul Steven Spielberg a avut de ales dintre 30.000 de actrite. Filmul care spune povestea conflictului dintre doua grupari rivale din New York va fi lansat pe 10 decembrie, ii are in distributie pe Ansel Elgort si Rita Moreno si este asteptat sa fie unul dintre cele mai vizionate din ultimii ani.

In plus, Zegler a fost distribuita si intr-un film cu super-eroi din universul benzilor desenate DC. O veti putea vedea in „Shazam! Fury of the Gods” care va fi lansat pe 2 iunie 2023, cu Zachary Levi si Helen Miren in rolurile principale.

Desenul animat bazat pe povestea Fratilor Grimm a fost lansat in 1937 si a fost primul lungmetraj animat lansat de Walt Disney, devenind una dintre cele mai importante productii cinematografice din istorie.

Prima adaptare a povestii Alba ca Zapada a fost inspirata de filmele „Romeo si Julieta’ din 1936, de „Nosferatu” din 1922 si „The Cabinet of Dr.Caligari” (1920). Desi nu a castigat Oscarul in anul lansarii, Walt Disney a fost premiat un an mai tarziu cu o statueta Oscar si 7 trofee miniaturale pentru influenta productiei asupra cinematografiei globale. Charlie Chaplin il considera unul dintre cele mai importante filme din istorie iar succesul sau a inspirat studiourile MGM sa produca propriul film fantasy – Vrajitorul din Oz.

De atunci, Alba ca Zapada a ajuns pe marile ecrane de doua ori inca niciodata sub bagheta magica Disney: in 2012 prin „Mirror Mirror” cu Lily Collins in rolul principal si Julia Roberts in rolul mamei vitrege si in „Snow White and the Hunstman” cu Kristen Stewart si Charlize Theron.

Intre timp, Disney pregateste remake-uri live action pentru „Mica Sirena” in care Halle Bailey o va juca pe Ariel, „Pinocchio” cu Tom Hanks in rolul lui lui Geppetto, „Lilo and Stitch” in regia lui Jon M.Chu, „Peter Pan si Wendy” cu Jude Law si un prequel pentru „The Lion King”.

Citește în continuare

3 milioane lei din partea Comisiei Europene sunt oferite companiilor active in sectorul cultural independent din Bucuresti afectate de pandemia de coronavirus. Suma pe care un operator independent din domeniul cultural o poate obtine este de 75.000 lei, aproximativ 15.000 euro.

Comisia Europeana a aprobat o schema de ajutor pentru  3 milioane lei menita sa sprijine companiile active in sectorul cultural independent din Bucuresti, in contextul pandemiei de coronavirus. Schema a…

Citeste mai mult