Skip to content

Alicia Keys isi transforma o melodie in carte pentru adolescenti

Alicia Keys isi adapteaza piesa „Girl on Fire” intr-un roman grafic pentru tineri despre o fata de 14 ani, Lolo Wright, si puterile sale telekinetice. „Girl on Fire”, va fi co-scrisa de Andrew Weiner si ilustrata de Brittney Williams, iar data de lansare a cartii conform HarperCollins este pe 1 martie 2022.

„Cand am scris „Girl on Fire”, stiam ca o scriu pentru acea fata din randul din spate care avea nevoie de cineva care sa-i spuna ca nu este nimic pe care nu il poti face, ca nimic nu este imposibil”, a spus Keys intr-un comunicat, citata de LibHub. „Cand Andrew si cu mine am venit cu ideea de a traduce piesa intr-un roman grafic pentru tineri, am stiut ca vreau sa fie vorba despre o fata care isi va da seama de forta pe care a avut-o dintotdeauna. Exista un pic de Lolo in noi toti – cu totii avem puterea de a face ceea ce nici macar nu am crezut ca putem – si sunt atat de mandru si de fericita, incantat sa pot impartasi povestea ei cu voi”, a mai adaugat artista.

Alicia Keys a mai scris doua carti, „Tears for Water: Poetry & Lyrics” si memoriile „More Myself: A Journey”.

In biografia „More Myself: A Journey”, lansata in martie 2020, artista reflecta asupra trecutului ei din New York si despre cum a inceput cariera ei de succes dupa ce a primit cadou un pian. Versiunea audiobook-ului povestit de Keys, include introduceri si descrieri de Oprah Winfrey, Bono, Swizz Beatz, Jay Z si Michelle Obama.

Oprah Winfrey este cea care a incurajat-o si a ajutat-o pe artista in acest proiect. Keys a numit-o deseori “sora, mentor, ghid si regina”, persoana care a ajutat-o cel mai mult sa se deschida si sa impartaseasca tuturor adevarul ei. Descrisa ca o carte cu o “perspectiva de 360 de grade”, “More Myself” este o parte autobiografie, o parte documentar narativ. 

In More Myself”, artista vorbeste si despre procesul de creatie, momentul in care i-a intalnit pe Stevie Wonder sau Prince, cei care i-au criticat stilul la un moment dat, dar si despre episoadele de epuizare.

Cartea mai abordeaza relatia de lunga durata, dar ascunsa, pe care Keys a avut-o cu producatorul Kerry Brothers Jr., cel alaturi de care a lucrat la primele sale 4 albume. “More Myself” aduce in prim plan si relatia tumultoasa dintre Alicia si tatal sau, momentul in care artista si-a intalnit actualul sot sau cel in care artista si-a pus intrebari despre sexualitatea sa, la inceputul carierei.

La inceputul lui 2020, Alicia Keys a gazduit premiile Grammy 2020, iar in cadrul galei a interpreatat alaturi de Brittany Howard piesa „Underdog”. In luna iunie 2020, ea a interpretat „Perfect Way to Die” la BET Awards.

De-a lungul carierei sale, Keys a obtinut numeroase premii, printre care 15 trofee Grammy si 17 premii NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) – oferite vedetelor de culoare in cadrul ceremoniei organizata in Statele Unite, similara cu premiile Oscar sau Grammy.

Citește în continuare