Skip to content

(update) Primul trailer al filmului WONKA. Timothée Chalamet este in rolul ciocolatierului excentric iar Hugh Grant in rolul unui simpatic Oompa Loompa. Olivia Colman, Rowan Atkinson si Sally Hawkins fac parte din distributie.

UPDATE #2: A aparut primul trailer al filmului WONKA, va invitam sa il descoperiti mai jos si sa cititi mai multe despre unul dintre cele mai asteptate blockbusteruri ale finalului de an. Lungmetrajul care spunea povestea celebrului ciocolatier excentric ─ ilustrat anterior de Johnny Depp in „Charlie si fabrica de ciocolata” ─ va avea premiera in cinematografe pe 15 decembrie 2023.

Una dintre surprizele pe care le ofera trailerul este rolul lui Hugh Grant care joaca un simpatic Oompa Loompa, unul dintre omuletii care lucreaza alaturi de Willy Wonka.

Wonka

Studiourile Warner Bros au anuntat ca miercuri, 29 septembrie 2021 au inceput filmarile musical-ului „Wonka” bazat pe povestea scrisa de Roald Dahl sub numele de „Charlie and the Chocolate Factory”. Pe langa Timothée Chalamet, care a fost deja anuntat ca protagonist al noului film, au fost dezvaluiti actorii care vor completa distributia, desi nu se cunosc rolurile pe care le vor juca.

Olivia Colman (The Crown, The Favourite), Sally Hawkins (Shape of Water), Rowan Atkinson (Mr. Bean) si Jim Carter (Downton Abbey) vor juca rolurile principale alaturi de Chalamet.

Filmul este regizat de Paul King, cunoscut pentru cele doua filme din seria „Paddington” care a tinut sa aduca o mare parte din actorii care au jucat in cele 2 productii de succes in noul „Wonka”. Astfel, din distributie fac parte Sally Hawkins, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith si Matt Lucas care au lucrat anterior cu King in universul Paddington. Alaturi de ei ii veti mai vedea pe Mathew Baynton (Ghosts), Rich Fulcher (Marriage Story), Keegan-Michael Key, Ellie White, Calah Lane, Paterson Joseph, Colin O’Brien si Natasha Rothwell.

Echipa de producatori este specializata in filme fantastice pentru copii si intreaga familie: David Heyman a produs toate filmele din franciza „Harry Potter” si „Fantastic Beasts”, Alexandra Derbyshire a lucrat la Paddington iar Luke Kelly a avut un rol esential in „The Witches”, adaptarea recenta dupa cartea lui Road Dahl si lucreaza in prezent la un remake dupa „Matilda”.

Actiunea filmului Wonka are loc inaintea evenimentelor din „Charlie and the Chocolate Factory” si isi imagineaza originile tanarului inventator al fabricii de ciocolata. Scenariul a fost scris de King alaturi de Farnarby, colegul sau de la Paddington 2, anterior au mai lucrat la scenariu si Simon Rich, Simon Stephenson, Jeff Nathanson si Steven Levenson.

Momentan, filmul este programat pentru lansare pe 17 martie 2023 si, pe langa actori de top precum Colman, Hawkins, Lucas sau Jim Carter, mizeaza pe popularitatea lui Chalamet in randul tinerilor. 

Povestea lui Willy Wonka a mai fost adaptata anterior in filmul din 1971 „Willy Wonka and the Chocolate Factory” care nu a atins deloc originea inventatorului excentric, avandu-l pe Gene Kelly in rolul principal. Cea mai faimoasa adaptare contemporana ii apartine lui Tim Burton care in 2005 l-a distribuit pe Johnny Depp in rolul principal si a oferit cateva idei despre posibilul trecut al ciocolatierului.

Noul film va concentra atentia asupra lui Wonka si va fi primul din seria de trei lansate de Warner Bros care nu il va include pe micul Charlie Bucket. In schimb, vor aparea simpaticii Oompa-Loompa care lucrau in fabrica de ciocolata a lui Willy.

Surpriza pe care o pregateste Chalamet este faptul ca noua productie va fi un musical iar actorul va canta si va dansa in cateva numere muzicale. 

De altfel, pregatirea muzicala si coregrafica pe care le va urma au fost si motivul pentru care filmul va fi gata abia peste 2 ani. Pentru ca era favorit pentru a juca celebrul rol al lui Wonka, producatorii au lucrat in ultimele luni pentru a planui repetitiile si filmarile in agenda incarcata a unuia dintre cei mai cautati actori din lume.

Chalamet, care a devenit cunoscut publicului dupa filmul „Call me by Your Name” este considerat revelatia noii generatii de actori din Hollywood. 

In ultimii ani, a prins cele mai dorite roluri de protagonist: Laurie din „Little Women”, Paul Atreides din „Dune”, Zeffirelli din „The French Dispatch” si regele Hal din „The King” de pe Netflix. 

Recent, a jucat alaturi de Meryl Streep si Leonardo DiCaprio in „Don’t Look Up”, noua comedie regizata de Adam McKay care va fi lansata pe Netflix in luna decembrie.

Zilele acestea il puteti vedea in cinematografe in super-productia „Dune”.

Citește în continuare