Skip to content

Noul Superman din DC Comics este bisexual. Benzile desenate fac o schimbare istorica impotriva homofobiei.

Potrivit noii editii a benzilor desenate Superman care va fi lansata de DC Comics, Jonathan Kent, noul Superman, este bisexual. Kent este fiul lui Clark Kent si al lui Lois Lane.

In mod traditional, Superman era tiparul de supererou heterosexual insa fiul lui, care va continua povestea in noua serie de benzi desenate de la DC Comics, va avea o relatie cu un barbat.

Noul Superman care a preluat firul narativ al povestii inca din luna iulie, se iubeste cu Jay Nakamura, un reporter care are grija de el dupa ce eroul a fost epuizat complet incercand sa ii salveze pe toti cei din jurul lui.

La randul lui, Nakamura va avea super-puteri, dezvaluirile fiind facute in numarul „Sun of Kal-El #5” care va fi lansat in luna noiembrie.

Intr-un interviu acordat New York Times, Tom Taylor, autorul seriei de benzi desenate din echipa DC Comics a declarat ca „ideea de a-l inlocui pe Clark Kent cu alt salvator heterosexual ar fi fost o oportunitate pierduta. Mereu am spus ca toata lumea are nevoie de eroi si toata lumea merita sa se regaseasca in eroii preferati. Le sunt foarte recunoscator celor de la DC si Warner Bros pentru ca impartasesc aceleasi idei. Superman a fost mereu un simbol al sperantei, al adevarului si al justitiei. Incepand de astazi, reprezinta mult mai mult decat atat. Astazi, mai multi oameni se vor regasi in cel mai puternic supererou din benzile desenate.”

Pentru un Superman actualizat la contextul social din 2021, schimbarea era inevitabila deoarece personajul a devenit un simbol al masculinitatii care a fost proclamata in ultimii ani drept „toxica”.

Mai exact, Superman este un sablon pentru ceea ce aspira sa fie multi barbati, pentru modul in care unii parinti isi educa copiii, un anume standard dupa care au inceput sa fie judecati cei care nu se conformeaza cu trasaturile considerate „masculine”. 

Pe langa relatia gay, „Omul de otel” lupta impotriva crizei climatice si protesteaza impotriva deportarii refugiatilor. Noile valori ale personajului sunt actualizate conform celor mai presante subiecte ale prezentului.

Sexualitatea lui Kent nu este singurul mod in care personajul a fost actualizat pentru publicul tanar si pentru vremurile in care traim. In cele mai recente numere ale revistei, Superman protesteaza impotriva deportarii refugiatilor, opreste un atac cu impuscaturi la o scoala – un subiect care „arde” in SUA in ultimii ani – si se straduieste sa stinga incendiile de vegetatie cauzate de criza climatica si incalzirea globala.

In ultimii ani, universul DC a facut alte cateva miscari istorice similare si tot mai multe personaje au fost incluse in comunitatea LGBTQIA+.  Printre ele se numara Batwoman, Harley Quinn sau Alan Scott (primul Green Lantern).

Marvel a fost primul publisher major de benzi desenate care a dezvaluit ca unul dintre personajele sale este gay in 1992 prin aparitia lui Northstar. Ulterior, i s-au alaturat Iceman si Miss America (America Chavez).

In revista „Batman: Urban Legends” din luna august, a fost anuntat faptul ca cea mai recenta versiune a lui Robin (Tim Drake) este bisexual.  Personajul este transpus si in televiziune prin noul serial „Titans” de la HBO Max unde este jucat de actorul Jay Lycurgo.

In luna martie, reprezentantii Marvel au anuntat o versiune noua a personajului Captain America.A fost dezvaluit intr-o serie limitata intitulata “Statele Unite ale Capitanului Americii”, care a fostlansata in iunie, luna LGBTQ Pride.

Pentru luna noiembrie, Marvel pregateste lansarea productiei „Eternals” care va include primul sarut intre doua personaje LGBTQ+, intre Phastos, jucat de Brian Tyree Henry, si sotul lui jucat de Haaz Sleiman. In plus, Phastos va fi si primul supererou gay dintr-un film Marvel. Mai precis, este primul supererou a carui orientare sexuala este cunoscuta ca fiind gay deoarece sexualitatea lui Deadpool ramane inca un mister.

Citește în continuare